sex

A-Z om den første gang

Af Luise Gregersen 12. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvor meget ved du egentlig om den første gang? Få styr på alt fra A til Z lige her!

Vil du gerne være klogere på den allerførste gang? Så læs med her, hvor vi har samlet alt det, du skal vide!

Læs også: Jeg har ikke lyst til sex! Er jeg normal?

A - Av!
Ja, det gør lidt ondt at have sex for allerførste gang. Det er meget forskelligt fra person til person præcis, hvor ondt det gør, men du kan godt regne med, at det kan mærkes.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

B - Blod
Det er langt fra alle, der bløder, når de har sex første gang, og som regel kommer der kun ganske lidt blod under det første samleje.

C - Cutie
Sex er langt sjovere med en, som, du synes, er vildt sød, så vent til du finder en rigtig cutie!

D - Drenge
Nogle gange kan drenge virke meget fremme i skoene, når det kommer til sex, men faktisk har fyre statistisk set deres seksuelle debut lidt senere end piger.

E - Elsker, elsker ikke?
Din første gang behøver ikke at være med den eneste ene, men sørg for, at det i hvert fald er en, du er forelsket i. Det gør oplevelsen så meget federe!

Læs også: Hemmeligheder om menstruation

F - Forspil
Det er vildt vigtigt med forspil inden den første gang! Forspil gør dig våd, og det gør, at den første gang vil gøre meget mindre ondt! Læs mere om forspil her.

G - Gravid?
Det er en myte, at du ikke kan blive gravid den første gang, du har sex, så husk at bruge prævention!

H - Hormoner
Når du er forelsket, går dine hormoner helt amok, og det er dem, der giver dig lyst til at gå i seng med din kæreste. Husk at lytte både til din krop og din hjerne, inden du hopper i seng med ham, så du er sikker på, at dine hormoner ikke har overdøvet din fornuft.

I - Intimbarbering
Mange teenagepiger tænker meget over deres behåring "dernede". Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det gælder intimbarbering. Det er altså helt op til dig selv, om du har lyst til at fjerne din kønsbehåring eller ej.

J - Jomfruhinde
Jomfruhinden er en elastisk slimhinde, der sidder nogle centimeter oppe i skeden. Mange tror, at jomfruhinden sprænger, når man har sex første gang. Men faktisk så brister den bare, fordi der i forvejen er hul i hinden, så dit menstruationsblod kan komme ud.

Læs også: Hjælp! Min kæreste vil have sex

K - Klar, parat, start!
Det er vigtigt, at du føler dig helt klar, når du har sex for første gang! Ellers kan det blive en rigtig ubehagelig oplevelse, og der kan gå lang tid, før du får lyst til at prøve igen!

L - Lesbisk?
Det er helt normalt at blive forelsket i en af samme køn. Især i teenageårene, hvor du stadigvæk ikke er helt sikker på din egen seksualitet, er det nemt at blive lidt forvirret. Hvis du tror, at du måske er lesbisk, så er det vigtigt, at du husker, at dine følelser er helt okay! Det kan også hjælpe at tale med nogen om dine følelser.

M - Myter om mødommen
Der findes vildt mange myter om mødommen. Få styr på, hvad der er fup og fakta lige her!

N - Nej betyder nej
Det er helt okay, hvis du ikke har lyst til sex, og hvis du siger nej, så skal din kæreste acceptere det.

O - Orgasme
Orgasmer kræver som regel en del øvelse, og derfor er det ekstremt sjældent, at man får en orgasme første gang, man har sex.

Læs også: Sådan tænder du ham uden sex

P - Prævention
Det er så vigtigt, at du bruger prævention hver gang, du har sex. Det gælder også din første gang, selvom ingen af jer har været i seng med nogen før. Du kan nemlig godt risikere at blive gravid, selvom det er første gang, du har sex.

Q - Quickie
Mange bliver overraskede, når de finder ud af, hvor hurtigt den første gang er overstået. Det er helt normalt, at den første gang går meget hurtigt.

R - Rejsning
For at du kan have sex med din kæreste, er det vigtigt, at han har rejsning, altså at hans penis er hård. Det bliver den ofte ret hurtigt, men hvis han er meget nervøs den første gang, kan han godt have brug for lidt ekstra forspil.

S - Sexting
Mange begynder at sexte, før de har deres seksuelle debut. Når du sender snapchats, sms'er og chats med seksuelt indhold, kaldes det sexting. Det er en sammensætning af de to engelske ord "sexy" og "texting". "Texting" betyder besked, så sexting er altså, når man sender sexede beskeder. Bliv klogere på sexting do's og don'ts lige her!

T - Tampon
Det er en udbredt myte, at man mister sin mødom, hvis man bruger tampon, men det passer altså slet ikke!

Læs også: Efter den første gang: Hvad nu?

U - Underliv
Når du har haft din første gang, er du det, man kalder seksuelt aktiv, og det betyder, at du skal begynde at gå til gynækolog for at få tjekket dit underliv. Læs mere om, hvad du skal vide før dit første gynækologbesøg her.

V - Vagina
Vagina er den lægelige betegnelse for skeden eller tissekonen. Det er meget rart at vide, når du skal tale med din læge.

W - WTF?
Man har tit masser af forventninger til den første gang, og derfor kan man godt blive lidt skuffet, hvis det ikke lever op til alt det, man havde håbet. Husk, at sex kræver øvelse, og at den første gang tit ikke er den helt store nydelse!

X - X-perimenter
Det er helt normalt at være nysgerrig og have lyst til at eksperimentere med sin seksualitet, når man er teenager. Men husk, at du aldrig må lade andre presse dig til at gøre noget, som du ikke er helt tryg ved. Så kommer du nemlig til at fortryde det senere.

Y - Yndlings-stilling
Der findes massevis af forskellige sexstillinger, men den allerførste gang er det tit bedst at holde sig til den helt enkle version, hvor han er oven på dig. Når du har haft sex lidt flere gange, kan du måske begynde at eksperimentere lidt med nogle forskellige stillinger og på den måde finde din helt egen favorit!

Z - Zzz…
Du skal ikke blive ked af det, hvis din kæreste falder i søvn lige efter, I har haft sex. Fyre har vildt svært ved at holde sig vågne, når de har haft udløsning, så det er altså ikke sikkert, at det er fordi, at han ikke gider putte med dig.

Læs mere om

MestLæste