Sex for første gang
sex

Vær klar til den første gang

Af Marie Søndergaard 12. december 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sex første gang kan være mega nervepirrende, så vi hjælper dig lidt på vej med, hvad du skal være forberedt på.

Åh, nej. Du er helt klar til den første gang med din kæreste, men du er samtidig vildt nervøs for, hvordan det kommer til at gå. Hvad hvis alt går galt, og det bliver vildt pinligt? Gør det egentligt ondt? Læs med her, så du er helt klar på den første gang.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vær helt klar
Det er nemt at tro, du er klar til sex, selv om du faktisk ikke er det. Måske har de fleste af dine veninder prøvet det, og din kæreste hentyder til, at han synes, det er på tide, I har sex. Det er vigtigt, at du mærker efter, og at du ikke kun gør det, fordi du føler et pres fra andre - det er nemlig rigtig nemt at komme til at fortryde, og du får aldrig "den første gang" tilbage.

Læs også: Derfor er det fedt at være jomfru

Husk prævention
Et kondom er den eneste form for prævention, der beskytter mod kønssygdomme, så du skal helt sikkert have sådan et klar eller være sikker på, at din kæreste har et. Det kan godt være pinligt at købe kondomer, men det er altså helt naturligt, og ekspedienter på apoteket eller i Netto oplever det hele tiden!

Læs også: Beskyt dig selv under sex

Dejlige omgivelser
Der er ikke noget rigtigt eller forkert sted at have sex første gang, men det er altså nemmest i en seng. Sørg for, at I kan være i fred, og at din mor ikke kommer brasende ind på værelset midt i det hele. I kan sætte lidt lækkert musik på, hvis du synes, stilheden er for akavet, og så er det en god idé at begynde med at kysse en masse for at komme i "stemning".

Av, for den!
Det er helt normalt, at det gør ondt første gang, og at du slet ikke synes, det føles rart. Det kan også være, at du bløder, fordi din jomfruhinde sprænger, men den kan også være sprunget før, fordi du har dyrket sport eller under menstruation. Hvis du er bange for, at der kommer blod på lagnet, kan du lægge dig på et håndklæde.

Snak om det
Sex bliver bedre med tiden, men det er helt okay, hvis du ikke har lyst til at prøve det igen lige med det samme. Snak med din kæreste om den første gang og om, hvad I kan gøre for, at det bliver mere rart næste gang. Husk også at ligge og holde om hinanden efter sex, så du husker den første gang som en tryg og intim oplevelse.

Øv, hvor kikset
Det er svært at undgå, at den første gang bliver lidt kikset. Måske er I nervøse, eller det er ikke helt, som I havde forestillet jer, men det er altså helt normalt! Prøv jer frem stille og roligt, og det er okay at grine lidt, hvis noget går galt. Bare I begge føler jer helt trygge, og der er altså ikke noget at skamme sig eller være pinlig over bagefter.

Læs også: Tjekliste - Er du klar til sex?

Hjælp! Alle andre har sex - hvad gør jeg?

Hjælp,alleandreharsex

Du må aldrig føle dig presset til at have sex. Selv om dine veninder har prøvet det og synes, at du også skal tage springet, skal du altid huske dig selv på, at det er din krop, og den bestemmer du helt alene over. Sex er ikke noget, der skal overstås, men noget du skal være tryg nok ved til at kunne nyde sammen med en dreng, du stoler på.
Der er intet sejt ved at være den, der kaster sig ud i det og bare vil have sin første gang overstået. Og der er heller ikke nogen, der forventer, at du gør det. Hvis en dreng presser på for at have sex, skal du huske, at det er helt i orden at sige fra. I skal være enige om, at I begge er klar til at tage det skridt, og er han den rette for dig, vil han også respektere dine grænser.
Der er virkelig ingen grund til at have sex med en fyr, man vil fortryde bagefter. Husk, at du altid kommer til at kunne huske den første gang, og du skal gerne kunne huske tilbage på det som en god oplevelse. Du skal have dit hjerte med i det!
Du er ikke mærkelig, fordi du ikke vil have sex, selv´om dine veninder allerede har prøvet det. Sex skal komme som en helt naturlig ting for dig, og det er vigtigt, at du kun kaster dig ud i det, hvis du er helt sikker på, at du er klar. Sex er personligt, og det er derfor ligegyldigt hvor mange andre, der har prøvet det omkring dig – det skal føles rigtigt for dig.
Der er intet at sige til, at du er nysgerrig omkring sex. Det er helt naturligt, at du begynder at tænke over, hvordan det føles at have sex, og om du er klar til det. Selv om det kan være pinligt, kan du prøve at tage en snak med din mor om sex. På den måde kan du også få et voksent syn på det, og måske får du også svar på nogle af dine spørgsmål.