sex

Shop kondomer – det er ikke pinligt

Af Thomas Flindt 7. februar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Synes du også, at det er lidt pinligt at købe kondomer? Så tjek disse gode tips!

Du står i køen i supermarkedet og har længe overvejet at købe nogle kondomer, fordi dig og din kæreste er ved at føle jer klar til jeres første gang.

Stille og roligt nærmer du dig kassen og får øje på kondompakken, som hænger mellem batterier og barberblade på hylden over kassebåndet.

Mange uger har du nu stirret på den uden at turde lægge den på båndet, betale og forlade butikken. Hver gang har kassedamen enten givet dig ”hov-er-du-ikke-for-ung-til-det”-blikket eller også har din venindes mor tilfældigvis stået bag dig.

Læs også: Sex - lær at slappe af

”Tag dig sammen”, tænker du, lige før det bliver din tur, men nej, igen må du forlade butikken uden kondomer …

Det er meget vigtigt at bruge prævention under sex, og kondomer er det sikreste, der findes. Men selv om det er en normal ting at købe kondomer, så kan den første pakke være rigtig svær at købe – det kan nemlig være vildt pinligt! Her er derfor et par tips til at gøre kondom-shopping til en god oplevelse:

Læs også: 15 facts om den første gang

Fjern opmærksomheden Man kan hurtigt føle, at alle kigger på en, når man lægger en pakke kondomer på disken. Mange gange kan det også være tilfældet, men der er en måde, man kan fjerne opmærksomheden: Tal! Pinlig tavshed er nemlig det værste. Sig eventuelt at kondomerne er til din søster, en drille-gave eller at du skal lave en kæmpe vandballon, og gør det med et smil. Det fjerner fokus fra dig og kondomerne.

Sikkerhed frem for alt Og hvad så, om du køber kondomer? Det er jo bare et tegn på, at du er ansvarlig og går op i din egen sikkerhed. Det er i hvert fald et helt klart plus i vores bog!

Læs også: Kend dine kønssygdomme

Få hjælp af en veninde Pinlige situationer er værst, når man er alene. Tag derfor en veninde med, når du skal købe kondomer. Det føles tryggere, når man er to. Du kan også få hende til at betale, mens du står ved siden af hende. Hun er måske mindre akavet omkring situationen, da det jo ikke er hende, der skal bruge dem.


Når du skal betale, kan du med fordel vælge den unge pige som ekspedient. Hun vil helt sikkert forstå, at du ikke føler dig helt tilpas og derfor lade købet gå så hurtigt som muligt.

Læs også: Vær klar til den første gang

Undgå mennesker …… eller mange af dem. I stedet for at gøre det i en propfyldt butik, kan du vælge mindre befolkede steder. Prøv et apotek, en kiosk eller en automat på toilettet.

Shop online Spar turen ned i supermarkedet, hvor der er proppet med mennesker. Mange hjemmesider sælge kondomer, og nogen gange er det endda billigere end i supermarkedet – også selv om du skal betale fragt. Prøv www.apoteket-online.dk.

Læs også: Tjekliste - Er du klar til sex?

Har du en pinlig kondom-historie? Send den til pinligt@viunge.dk.


MegetMere