sex

Sådan fortæller du om dine grænser

Af Oliver Kokholm Ungermann 27. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan får du sagt fra på den rigtige måde over for din kæreste eller dit crush, at du ikke er klar til sex? Få gode råd her.

Det er altid en god idé at få afklaret med din kæreste eller dit crush, hvor dine grænser går, når det kommer til sex. Specielt hvis I er nået til et punkt, hvor du kan mærke, at personen nok vil lidt mere, end du er klar til.

Læs også: Sådan tænder du ham uden sex

Vi har samlet fem gode tips til, hvordan du på den bedst mulige måde fortæller personen om dine grænser, uden at du kommer til at såre personen. Læs dem i galleriet herunder.

Sådanfortællerduhamomdinegrænser

Det kan være svært at vide, hvor dine grænser egentlig går, hvis du ikke har prøvet at mærke efter først. Gør det, og når du så føler, det er ved at blive for intenst, eller det bare overskrider nogle af dine grænser, kan du udnytte muligheden og sige fra. Så forstår personen også præcis, hvad det er, du ikke er klar til endnu. Måske behøver du ikke engang at sige det. Du kan også stille og roligt fjerne personens hænder, hvis de er steder, du ikke bryder dig om, eller trække dig væk fra personen. En hentydning kan ofte være nok.

Du kan lige så godt sige det, som det er. Hvis du ikke har lyst til at have sex eller lave sexuelle ting, bør personen vide det. Ingen af jer får noget ud af, hvis du hver gang udskyder det og siger, at du måske har lyst næste gang. Hvis du ved, at du ikke får det lige foreløbig, bør du ikke indstille personen på det. Og du har intet at skamme dig over – tværtimod er det megasejt at stå fast ved sine egne grænser.

Når du skal sige fra og fortælle personen om dine grænser, er der ingen grund til at være hårdere end højst nødvendigt. Det kan nemlig hurtigt komme til at lyde som om, at du ikke har lyst til at hygge dig med personen, og sådan er det jo ikke. Tænk derfor over dit ordvalg og sig for eksempel, at du gerne vil tage det stille og roligt, skridt for skridt og engang i fremtiden, kan det så være, at du måske bliver klar. 

Hvis du har gjort dig nogle tanker om, hvad der skal til, før du får mere lyst til at være intim med personen, kan du komme med et par forslag. Hvis kropskontakt stadig er nyt for dig, kan det være rart bare at vænne sig til, hvordan det er at være så tæt på en anden person. Foreslå derfor for eksempel, at du det næste stykke tid bare gerne vil nusse og kramme, mens du vænner dig til det hele. Det vil personen helt sikkert forstå!

Har du nogle grænser, du virkelig ikke har lyst til at bryde, skal du stå fast lige meget hvad. Presser personen på, selvom du har fortalt om dem og bedt personen om at respektere dig, bør du ikke bukke under. Der skal du være stærk og stå imod – ellers risikerer du bare at komme til at fortryde det bagefter. Derudover kan det være en god idé at overveje, om personen stadig er den rigtige for dig, når personen ikke accepterer, hvem du er.

MegetMere