sex

Lesbisk - eller hvad?

Af Sexlinien og Julie Rosendahl 19. januar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Går du og overvejer, om du er til piger? Eller er du bare nysgerrig efter, hvad det betyder at være lesbisk? Her kan du læse om Line, der er lesbisk og vildt glad for endelig at være sprunget ud.

Måske er jeg til piger…
Line var omkring de 11-12 år, da hun begyndte at få en fornemmelse af, at hun var interesseret i piger.
- Jeg kan huske, at jeg begyndte at læse en masse bøger, hvor der var lesbiske karakterer med. Jeg syntes, det var helt vildt spændende, og det kildede i maven, når jeg læste om det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Line fortæller, at det var, som om at bøgerne beskrev, hvordan hun havde det indeni - i bøgerne kunne hun genkende nogle følelser og situationer fra sit eget liv.

Line fortæller videre, at hun kan huske, at hun i 5. eller 6. klasse var til en klassefest, hvor hun og de andre piger havde danset rundt med drengene. Line husker, at hun til festen på et tidspunkt sad sammen med nogle af klassekammeraterne, og så havde én af pigerne taget hende i hånden:
- Hun blev ved med at holde mig i hånden meget længe, og jeg kan huske, at jeg syntes, det var vildt rart og spændende at sidde at holde hende i hånden - langt mere spændende end at danse med drengene, smiler Line.

Læs også: Læsernes sexy hemmeligheder

Den første forelskelse
Første gang Line blev rigtigt forelsket, gik hun i 1.g. Pigen gik i samme klasse som Line, og de blev bedste veninder.
- Jeg var forelsket i hende gennem hele gymnasiet uden at sige noget til hende. Hun havde forskellige drengekærester gennem gymnasiet, hvilket var hårdt, og i det skjulte var jeg lettet, når de slog op. Jeg sagde ikke til hende, at jeg var forelsket i hende, nok mest fordi jeg ikke var helt klar til at indrømme over for mig selv, at jeg var lesbisk - jeg havde ikke lyst til, at det skulle være sådan på det tidspunkt. [faktaBox]

Den første gang
Det var først efter gymnasiet, at tingene begyndte at falde på plads for Line.
- Jeg var kæreste med fyr gennem længere tid, og det fungerede ikke rigtigt, og langsomt begyndte jeg at opleve tanken om, at jeg skulle være til piger som mindre og mindre fremmed.

Line var dog i tvivl om, hvor hun skulle møde andre piger, der havde det som hun selv. Line valgte at gå på nettet og endte med at oprette en profil på dating.dk.
- Jeg skrev i profilen, at jeg var biseksuel - jeg kunne endnu ikke indrømme over for mig selv, at jeg var lesbisk.
I starten skrev Line sammen med nogle piger, der fuldstændig stod ved, at de var lesbiske. Line fortæller at tanken om at mødes med dem virkede skræmmende på hende.

- På et tidspunkt begyndte jeg at skrive sammen med en pige, der som jeg endnu ikke var 100 % afklaret med, om hun var lesbisk. Vi skrev sammen over en længere periode og aftalte til sidst at mødes. Efter vi havde været sammen, var jeg helt vildt glad. Der var en masse ting, der faldt på plads. Lige pludselig gav det. Det var helt anderledes end at være sammen med en fyr!

Senere blev Line og pigen kærester, og de var sammen i næsten to år.

Læs også: 10 gode kyssesteder

Omgivelsernes reaktion
Det har været forskelligt, hvordan Lines omgangskreds har reageret, når hun har fortalt, at hun var lesbisk. Nogle blev overraskede, andre syntes, det var superfedt, og det var modigt, at hun kunne være så åben omkring sin seksualitet.
- Den første, jeg fortalte det til, var min bedste veninde - hun synes bare, det var fedt! Det var virkelig rart at fortælle det til en, jeg stolede på, og som jeg på den måde kunne have i ryggen, når jeg skulle fortælle det til andre i omgangskredsen.

Fra vennerne fik Line rene positive reaktioner, hendes forældre reagerede også overvejende positivt, selv om de udtrykte en smule bekymring i begyndelsen.
- Når forældre bliver bekymrede, tror jeg mere, det handler om, at man som forældre bare ønsker, at ens børn skal være lykkelige - måske mine forældre forestillede sig, at livet som lesbisk ville være svært?

Line giver udtryk for, at det generelt var det en kæmpe lettelse at fortælle omgangskredsen, at hun var lesbisk. Men det kan selvfølgelig godt virke skræmmende, og hun mener, der er vigtigt, at man føler sig klar.
- Jeg tror, de fleste er bange for at springe ud - og til dem har jeg lyst til at sige, at det ender godt!

MestLæste