sex

Kend din krop

Af Line Sølvhøj Jensen, Foto: Shutterstock 30. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er mange steder på kroppen, som du måske ikke ved, hvad hedder. Her får du en liste over, hvad de forskellige steder på kroppen hedder.

Måske har du hørt ordene før, men ved du, hvor på kroppen det er? Her får du en liste, så du kan bliv klogere på, hvad de forskellige steder på din krop hedder!

Anus
Anus er det hul, hvor afføringen kommer ud.

Bryster
Jaja, du ved jo godt, hvad bryster er, men ved du også, at bryster kan være meget forskellige? Faktisk kan dine egne bryster også være lidt forskellige. Det ene kan nemlig være lidt større end det andet.

Endetarm
Endetarmen sidder inde i kroppen, og er det nederste af din tyktarm. Det er den vej, din afføring kommer, inden den kommer ud.

G-punkt
G-punktet er et område, der sidder inde i skeden, og hvor det er dejligt at blive rørt, hvis du er i seng med en fyr, eller hvis du onanerer.

Indre skamlæber
De indre skamlæber sidder inde bag de ydre skamlæber. Når du kommer i puberteten, vil de vokse, og nogle gange bliver de større end de ydre skamlæber.

Jomfruhinde
Jomfruhinden er nogle slimhindefolder, som sidder nogle centimeter oppe i skeden. Hinden danner en krans, som man også kalder mødommen.

Klitoris
Er den lille "knap" eller forhøjning, der sidder forreste i dine ydre kønsdele. Hvis du spreder det øverste af dine kønslæber, kan du se den.

Livmoder
Du kan ikke se din livmoder, for den sidder inde i din krop mellem din urinblære og endetarmen. Det er herfra, din menstruation kommer, og hvis du bliver gravid, er det i livmoderens slimhinde, at fostret sætter sig.

Mødom
Mødommen er et andet ord for din jomfruhinde. Mødommen brister, når man har samleje første gang, og det kan bløde lidt og måske gøre lidt ondt. Den kan også være bristet, uden at du ved det, for eksempel hvis du har gået til ridning eller gymnastik.

Pubeshår
De hår, der sidder mellem benene, kalder man pubeshår.

Skedeåbningen
Skedeåbningen fører ind i kroppen, og den er mellem anus og klitoris. Det er her, fyren putter sin penis ind, når I har sex.

Talgkirtler
Talgkirtler er små prikker, der sidder omkring dine skamlæber. De danner en slags smøremiddel, når du bliver seksuelt ophidset, og det gør, at fyren kan trænge ind i din skede.

Urinrør
Urinrøret er det lille hul, du tisser igennem. Den sidder mellem skeden og klitoris.

Venusbjerget
Venusbjerget er en del af det kvindelige kønsorgan. Det er den forhøjning, som sidder oven for skeden og der, hvor kønshårene vokser ud.

Ydre skamlæber
De ydre skamlæber er de to hudfoldere, der sidder på hver sin side af den smalle åbning. Når du kommer i puberteten, vokser der hår frem på dem, og de bliver mere fyldige.

Æggestokke
Æggestokkene er to æggeformede organer, der sidder på hver sin side af livmoderen. Der er her, æggene bliver produceret, og når de bliver befrugtet med sæd, så bliver du gravid. Derfor skal du huske at bruge prævention, for eksempel p-piller og kondomer, når du har sex.

Læs mere om

MegetMere