sex

Jeg har ikke lyst til sex! Er jeg normal?

Af Luise Gregersen 8. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du dig unormal, fordi du ikke har lyst til sex? Det er der ingen grund til! Læs med her, og få gode råd til, hvordan du tackler det!

Hvordan er det lige, den der lyst fungerer? Hvorfor virker det som om, at alle andre ikke tænker på andet end sex, mens det ikke siger dig en dyt? Er det normalt, at du overhovedet ikke har lyst til at prøve det der sex?

Læs også: Hjælp! Alle andre har sex

Læs med her, og bliv klogere på din lyst!

Hvad er lyst?

Lyst kan være mange forskellige ting. Lyst kan både være en intens følelse ledsaget af et hamrende hjerte eller en flygtig fornemmelse af sommerfugle i maven. Det kan både være en lyst til at være tæt på en sød fyr (eller pige!), eller det kan være en lyst til at udforske dig selv og din krop. Der findes ingen præcis beskrivelse af, hvad lyst er. Men som regel vil du ikke være i tvivl, når du føler det.

Hvornår får man lyst til sex?

Der er ingen, der kan fortælle dig, hvornår du begynder at have lyst til sex. Nogle piger begynder deres sexliv meget tidligt, men mange andre bliver først rigtig klar, når de har været i puberteten i flere år. Din lyst til sex begynder, når du både fysisk og psykisk føler dig klar til sex, og det er noget, du kun selv kan mærke.

Læs også: Ved du nok om sex?

Men hvad hvis jeg går glip af noget?

Der bliver tit smurt lidt tykt på, når der tales om sex eksempelvis i film og på tv. Sex skal være ih og åh så fantastisk, så hvordan kan nogen ikke have lyst til at opleve det? Det er vigtigt, at du lytter til dig selv og din krop i stedet for dem, der roser sex til skyerne. Hvis du kaster dig ud i sex, før du er rigtigt klar, så kan du godt risikere, at det ikke bliver en rar oplevelse. Og hvis du forbinder sex med noget ubehageligt, så er der en god chance for, at der går lang tid, før du får lyst igen.

Hvad hvis jeg aldrig får lyst til sex?

Der er ingen facitliste eller guidebog, der kan fortælle dig, hvornår du skal begynde at have lyst til sex. Selvom flere af dine venner og veninder måske er begyndt at have lyst, så betyder det ikke nødvendigvis, at du også snart får det. Nogle kan godt føle lyst uden at være forelskede, mens kærlighed og sexlyst for mange hænger tæt sammen. Så når du møder den helt rigtige, kan det sagtens være at lysten kommer lige bagefter!

Herunder kan du læse, hvad du skal spørge dig selv om inden den første gang!

Detskalduspørgedigselvomindendenførstegang

Mærk grundigt efter i maven, så du er helt sikker på, at du er klar til din første gang. Du kan prøve at forestille dig, hvordan du vil have det, efter I har gjort det – ville du mon fortryde det, være glad eller ærgerlig? Hvis du ikke tror, du vil have det godt med det, er du ikke klar endnu, og det er også helt okay!
Har du fundet den rette, eller er du mere tiltrukket af tanken om at have sex i det hele taget, end at have det med ham? Du kommer til at huske din første gang resten af dit liv, og du kan ikke gøre det om, så sørg for, at du ikke kommer til at fortryde det. Han skal få dig til at føle dig speciel, og du skal være tryg ved at gøre noget så intimt med ham. Hvis du ikke er det, bør du overveje, om han er det værd. Den rette skal nok komme!
Hvad er grunden til, at det netop skal være nu, du skal have din første gang? Er det fordi, du bare ikke kan vente mere, og han er den helt rigtige, eller er det mere fordi, du bare gerne vil have det overstået og prøve det samme, som dine veninder? Du skal kunne give dig selv en god grund, der ikke går ud på bare at få det overstået!
Selv om du føler dig klar, og du synes, han er den rette, er der intet galt med dig, hvis du egentlig ikke har lyst. Det er helt forskelligt fra person til person, hvornår man får lyst til at have sex, og der er ingen rigtig alder for det. Det kommer til dig lige pludseligt!
Man kan være nok så klar til at have sex, men hvis du ikke ved nok om det, kan det hurtigt gå galt, og du kan blive gravid eller få en kønssygdom. Bliv meget klogere på den første gang her.

Læs mere om

MestLæste