sex

Hvorfor fylder sex så meget?

Af Oliver Kokholm Ungermann 30. januar 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Alle snakker om det, dine venner prøver det, og medierne skriver om det – men hvorfor fylder sex SÅ meget? Læs med her.

Det er svært at være ung og ikke blive bombarderet med emner, der omhandler sex, hver eneste dag. Men hvorfor er det egentlig sådan?

Læs også: Tjekliste - er du klar til sex?

Læs med herunder, hvor vi giver en forklaring på, hvad der gør sex så populært.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er naturligt

Sex fylder først og fremmest meget overalt, fordi det er en naturlig del af os alle. Hvis ingen har sex, kan der ikke fødes nye børn, og det går jo ikke! Derfor er det også relevant for de fleste at høre om, og det er noget, alle bliver nysgerrige på i løbet af deres ungdom.

Det er spændende

Hvis dine veninder kvidrer om sex hele tiden, er det nok fordi, de synes, det er spændende. Der sker så mange ting med kroppen i teenageårene, og en af de naturlige ting ved udviklingen er, at man begynder at blive mere opmærksom på sin egen seksualitet. Derfor skal du heller ikke lade dig skræmme af, at dine veninder er opmærksomme på emnet før dig, men det betyder selvfølgelig ikke, at det er okay, hvis de presser på over for dig. Du skal selv opdage interessen for det i det tempo, du føler dig tilpas i.

Sex sælger

Det er ikke til at komme uden om, at sex fylder meget i medierne, og det gør det fordi, folk elsker at læse om det. Det er ikke altid superrelevant, men folk vil gerne læse og se det, og så bliver medierne ved. Det er derfor supervigtigt at være klar over, hvad der er virkelighed, og hvad der er kunstigt, så man ikke får en helt forkert opfattelse af, hvordan en piges eller drengs krop skal se ud. På nettet er sex nemlig oftest fremstillet meget langt fra virkeligheden!

Det er vigtigt

Selv om det kan blive belastende at høre så meget om sex hele tiden – især hvis du ikke føler dig klar – er det faktisk vigtigt at læse med en gang imellem, så du kan blive klædt godt på til, når du en dag får lyst. En af grundende til, at vi også fokuserer på sex på Vi Unge er, at det er en naturlig del af at være teenager, og der er rigtig mange ting, man skal vide, inden man kaster sig ud i det. Eksempelvis hvordan man beskytter sig selv mod graviditet og sexsygdomme, hvordan man skal tackle at blive presset, og hvordan man finder ud af, om man er klar. Der er ingen, der siger, at du skal læse det hele, men måske kan du alligevel finde nogle informationer, du kan bruge en dag? Det håber vi!

Nogen ser det som et mål

Har du en veninde eller en drengeven, der bliver ved med at fortælle om sine sexoplevelser og nærmest blærer sig med dem? Der er nogle, der ser det som et mål i sig selv at have sex med andre, fordi de tror, det er sejt at have prøvet, og at det bare er noget, man skal have overstået. Det kommer måske som en konsekvens af, at sex fylder så meget overalt. Virkeligheden er dog helt anderledes, og det kommer også til at gå op for dine venner på et tidspunkt, at sex handler om noget andet, end de tror – nemlig at betro sig til en, man elsker og stoler på!

Læs mere om

MestLæste