sex

Hvad er hans forventninger til sex?

Af Oliver Kokholm Ungermann 28. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du nervøs for, om du kan leve op til de tanker og forventninger, han har om og til sex? Vi guider dig her.

Der er intet at sige til, hvis du er nervøs for, om du kan leve op til hans forventninger til sex. Alle vil gerne gøre det bedste indtryk, og der er ingen, der har lyst til at gøre noget forkert eller skuffe den anden, når man egentlig prøver på det modsatte.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kan man kønssygdomme som jomfru?

Men sådan skal du slet ikke tænke. Herunder guider vi dig til, hvad han forventer af sex, og hvordan du skal forholde dig til det.

Første gang

Hvis det er jeres begges første gang, har du ikke noget at frygte. Han er helt sikkert lige så nervøs som dig, og han ved lige så lidt om, hvad det egentlig drejer sig om, som du gør. Han har muligvis gjort sig nogle forestillinger om, hvordan det mon vil være at have sex, men når I endelig har det, vil det være langt bedre, end I begge havde drømt om. Det handler om kemi, og så længe I elsker hinanden, kan du ikke gøre noget forkert.

Sammenligner han?

Det kan ikke udelukkes, at nogle drenge vil sammenligne de forskellige sexoplevelser, de har haft, med hinanden. Men betyder ikke, at du skal frygte at være dårligere til det end den eller de andre, han har været sammen med. Så længe du føler dig tryg ved ham, og du har lyst til at være sammen med ham, vil det nemlig blive en god oplevelse for jer begge. Der skal være tillid mellem jer, og er han en sød fyr, vil han helt sikkert være ligeglad med, hvis der er noget, der kikser.

Læs også: Sådan fortæller du din kæreste, du vil have sex

En falsk forestilling

Nogle drenge tror, at sex skal være, som de har set det i fjernsynet eller på internettet. Sådan er det ikke. Hvis han opfordrer dig til noget, du ikke bryder dig om, skal du sige fra og fortælle ham, at du ikke har lyst til at gøre det, og så skal han acceptere det. Og tror han, at sex skal foregå på den måde, er det ikke dig, der skuffer - så er det ham, der har en helt forkert forestilling om situationen. Den besked vil han nok forstå, og så kan I forsøge at finde den rette måde at gøre det på, hvor det er rart for jer begge.

De fleste forventer intet

Selv om du kan komme ud for, at nogle drenge har gjort sig forestillinger og har forventninger, har størstedelen altså ikke. Og har de, glemmer de det fuldstændig, når I først skal til at have sex. Der handler det nemlig om at være til stede i nuet og nyde hinanden, og der er der ikke plads eller grund til at tænke over alle mulige andre ting. Og elsker I hinanden, bliver det fantastisk uanset hvad - det skal du slet ikke være urolig for!

Læs også: Sådan lægger du op til et kys

Sæt grænser

Har du ikke selv lyst til at have sex endnu, og frygter du, at han gerne vil, kan du fortælle ham om, hvor dine grænser går. Så slipper du for, at han render rundt og forventer, at I skal lave alt muligt, som du slet ikke har lyst til, og så misforstår I ikke hinanden. Det er nemlig ikke rart at blive fanget i en situation, hvor det pludselig er svært at sige nej. Fortæl ham helt åbent og ærligt om, at du ikke er noget til det punkt endnu, men at du nok skal fortælle ham det, når du er.

Få flere gode råd til at fortælle ham om dine grænser i galleriet herunder.

Sådanfortællerduhamomdinegrænser

Det kan være svært at vide, hvor dine grænser egentlig går, hvis du ikke har prøvet at mærke efter først. Gør det, og når du så føler, det er ved at blive for intenst, eller det bare overskrider nogle af dine grænser, kan du udnytte muligheden og sige fra. Så forstår personen også præcis, hvad det er, du ikke er klar til endnu. Måske behøver du ikke engang at sige det. Du kan også stille og roligt fjerne personens hænder, hvis de er steder, du ikke bryder dig om, eller trække dig væk fra personen. En hentydning kan ofte være nok.
Du kan lige så godt sige det, som det er. Hvis du ikke har lyst til at have sex eller lave sexuelle ting, bør personen vide det. Ingen af jer får noget ud af, hvis du hver gang udskyder det og siger, at du måske har lyst næste gang. Hvis du ved, at du ikke får det lige foreløbig, bør du ikke indstille personen på det. Og du har intet at skamme dig over – tværtimod er det megasejt at stå fast ved sine egne grænser.
Når du skal sige fra og fortælle personen om dine grænser, er der ingen grund til at være hårdere end højst nødvendigt. Det kan nemlig hurtigt komme til at lyde som om, at du ikke har lyst til at hygge dig med personen, og sådan er det jo ikke. Tænk derfor over dit ordvalg og sig for eksempel, at du gerne vil tage det stille og roligt, skridt for skridt og engang i fremtiden, kan det så være, at du måske bliver klar.
Hvis du har gjort dig nogle tanker om, hvad der skal til, før du får mere lyst til at være intim med personen, kan du komme med et par forslag. Hvis kropskontakt stadig er nyt for dig, kan det være rart bare at vænne sig til, hvordan det er at være så tæt på en anden person. Foreslå derfor for eksempel, at du det næste stykke tid bare gerne vil nusse og kramme, mens du vænner dig til det hele. Det vil personen helt sikkert forstå!
Har du nogle grænser, du virkelig ikke har lyst til at bryde, skal du stå fast lige meget hvad. Presser personen på, selvom du har fortalt om dem og bedt personen om at respektere dig, bør du ikke bukke under. Der skal du være stærk og stå imod – ellers risikerer du bare at komme til at fortryde det bagefter. Derudover kan det være en god idé at overveje, om personen stadig er den rigtige for dig, når personen ikke accepterer, hvem du er.

Læs mere om

MestLæste