sex

Hvad er det i mine trusser?

Af Redaktionen 5. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du lagt mærke til, at der nogen gange er noget i dine trusser? Se her, hvad der er normalt, og hvad du skal holde øje med.

Hvis du har lagt mærke til, at der af og til er noget i dine trusser, er der ingen grund til bekymring. Det er bare helt almindeligt udflåd, og det er noget, der følger med, når man som pige kommer i puberteten.

Læs også: Det skal du vide om dine kønslæber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvad er det der udflåd? Læs med her, og bliv meget klogere på, hvad der er i dine trusser.

Hvad er udflåd?
Udflåd er en slimet væske, der kommer ud af pigers skeder. Det er faktisk kroppens egen smarte måde at rense dit underliv på.

Får alle udflåd?
Fra den tidlige pubertet og indtil overgangsalderen får alle kvinder udflåd i større eller mindre grad.

Hvor meget udflåd er normalt?
Det er meget forskelligt fra pige til pige, hvor meget udflåd man får. Det kommer også meget an på, hvornår på måneden man er i forhold til sin menstruation.

Læs også: 5 ting du ikke vidste om din klitoris

Hvordan skal udflåd se ud?
Udflåd er som regel hvidt eller gulligt og lugter ikke. Hvis der er klumper i dit udflåd, hvis det lugter kraftigt, eller hvis det har en anden farve, kan det være et tegn på, at der er noget galt. Hvis det bliver ved, kan det være en god idé at tage en tur til lægen og blive tjekket.

Kan jeg gøre noget ved mit udflåd?
Der er desværre ingen vej uden om udflåd, men hvis det generer dig, kan du bruge et lille indlæg i dine trusser, også selv om du ikke har menstruation. Du kan også vaske dig med en intimsæbe, når du er i bad.

Kilder: sexlinjen.dk og webmd.com

Læs mere om

MestLæste