sex

Hvad betyder det?

Af Redaktionen 28. december 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bliv klogere på de forskellige ord, som har noget med sex at gøre.

Analsex
Analsex betyder at have sex i numsen i stedet for i skeden. Der er mange, der ikke kan lide det, og du skal kun gøre det, hvis du er fuldstændig tryg ved den, du er sammen med, da det nemt kan komme til at gøre ondt. Det er en god idé at bruge glidecreme, og husk, at der er nogle rimelig klamme bakterier »deroppe«, så ikke noget med almindelig sex bagefter, før fyren har vasket sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Blowjob
Et blowjob er, når man sutter og slikker en fyrs pik, indtil han får udløsning - eller som optakt til samleje.

Forspil
Forspil er ganske enkelt de kys, kram og kælerier, der leder frem til samlejet. Det, der får jer til at sitre og gør jer vilde efter hinanden. For piger er forspil vigtigt, fordi det gør dem »våde«, og det gør det lettere for fyren at komme op i hende.

Mødom
Mødom bliver tit brugt som et andet ord for din jomfruhinde, som er den slimhinde, der delvist dækker skedeindgangen. Men det er faktisk ikke helt det samme. Når folk siger, at de har mistet deres mødom, hentyder de til, om de har haft sex eller ej. Jomfruhinden derimod kan godt sprænge, inden man har sex for første gang - for eksempel hvis man går til ridning. Ellers sprænger dem normalt, når man har sex, og det kan godt gøre lidt ondt og og bløde lidt.

Onani
Onani er helt simpelt, at du har sex med dig selv! Altså, at du kæler for dig selv og måske giver dig selv orgasme. Det er helt normalt at onanere, og på den måde kan du også finde ud af, hvad du synes er dejligt, og hvilke knapper, der skal trykkes på for at få dig helt op i skyerne. De fleste piger onanerer ved at kærtegne klitoris eller stikke en finger op i skeden.

Klitoris
Klitoris er et meget følsomt punkt, der sidder der, hvor dine skamlæber mødes foroven. Den er cirka på størrelse med en ært. De fleste piger synes, det er superdejligt at blive rørt på eller ved klitoris, og det er også ved at blive rørt her, at de fleste får orgasme.

Orgasme
Orgasme er et andet ord for det seksuelle klimaks. Hos piger består orgasmen helt konkret af muskelsammentrækninger i skeden, og det føles som regel som en varm, kriblende fornemmelse i hele kroppen. Det er langt fra alle piger, der får orgasme, hver gang de har sex, men det kan blive nemmere at få det, hvis du kender dig selv og din krop godt og i øvrigt er tryg og afslappet med den fyr, du er sammen med.

Læs mere om

MestLæste