sex

Er sex pinligt?

Af Line Sølvhøj Jensen, Foto: Shutterstock 9. juli 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Måske har du haft seksualundervisning i klassen, hvor nogen fniser og andre måske får lidt røde kinder. Men hvorfor er det, at sex kan være pinligt?

Sex handler om følelser og kærlighed og er derfor en meget personlig ting. Nogen kan godt lide at fortælle om deres følelser og har måske ikke så svært ved at snakke om sex, mens det for andre er vildt pinligt.

Hvorfor er det pinligt?
I gamle dage snakkede man slet ikke om sex, men i dag er det meget mere naturligt at snakke om. Hvis dine forældre ikke snakker om sex, så kan det være, at det slet ikke er naturligt for dig at snakke om det. Men det kan være en god idé at snakke med nogen om sex, fordi det er et område, du måske slet ikke ved nogen om, og du har sikkert rigtig mange spørgsmål.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sex kan også være pinligt, fordi det handler om, at du skal turde vise dig selv og være dig selv. Og når du ikke har tøj på, og hvis lyset ikke er helt slukket, så kan du måske godt synes, at det er lidt pinligt. Det er selvfølgelig fordi, at fyren skal se dig nøgen. Og tænker han nu noget om dine bryster eller din krop?

Heldigvis er det sådan, at de fleste fyre synes, at deres kærestes krop er helt fantastisk. Så du skal slet ikke bekymre dig om, hvad han synes. Sex er nemlig ikke et spørgsmål om, om din krop er flot eller ej, men et spørgsmål om kærlighed.

Derfor er sex IKKE pinligt:

• Alle har sex eller kommer til at have sex på et tidspunkt.
• Sex er fuldstændig naturligt - tænk på, at det jo er sådan, mennesker kommer til.
• Det er helt naturligt at spørge omkring sex. Hvor skal du ellers vide det fra?
• Måske synes du, at det er pinligt at købe kondomer, men er det ikke bedre end at få en kønssygdom eller blive uønsket gravid?
• Det er helt almindeligt at fantasere om sex og tænke på, hvad du har lyst til. Det er jo ligesom med alle andre ting, hvor du tænker på, hvad du har lyst til.

MestLæste