sex

Er det normalt at have sexfantasier?

Af Oliver Kokholm Ungermann 26. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Panikker du over, at dine fantasier er begyndt at indeholde sex og intime situationer? Bliv meget klogere på sexfantasier lige her.

Har seksuelle tanker og intime situationer pludselig overtaget dine tanker? Så er det helt normalt.

Vi har lavet en guide, der gør dig meget klogere på dine sexfantasier, og du får tips til, hvordan du skal forholde dig til dem. Læs med herunder.

Hvorfor kommer fantasierne?
Det er en helt naturlig del af at blive teenager, at du er begyndt at fantasere. Din krop forandrer sig, dine hormoner stiger, og du bliver nysgerrig på din egen og andres kroppe. Det er ikke slet ikke noget, du skal skamme dig over!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad betyder de?
Du behøver ikke at lægge så meget i det, du fantasere om. Det kan både være at kæle eller have sex for første gang, og det kan være med alle fra Harry Styles til din bedste ven i skolen. Det betyder bare, at du har et godt øje til den person, der dukker op i din fantasi, uden at det nødvendigvis vil sige, at du er forelsket i personen.

Ved andre, jeg fantaserer?
Nej, der er ingen, der ved, hvad du fantaserer om, hvis du bare sørger for at holde det hemmeligt. Din fantasi er din egen, så selv om din veninde livligt fortæller om sine tanker, behøver du ikke at dele ud af dine, hvis du ikke har lyst. Og dit crush kan heller ikke se det på dig, hvis du har haft et par hede drømme om personen.

Skal jeg så have sex nu?
Bare fordi du er begyndt at have fantasier og forestille dig, hvordan det ville være at have sex eller være intime med andre, betyder det ikke, at du er klar til at have sex endnu. Du skal helt selv styre tempoet og ikke kaste dig ud i det, før du er 110 procent sikker på, at du er klar. Til gengæld er det en rigtig god måde at blive klar på, fordi du har gjort dig nogle overvejelser om, hvordan det vil være, inden du kaster dig ud i det.

Skal man onanere imens?
Det er der selvfølgelig ingen regler for. Der er nogen, der synes, det er dejligt at onanere, mens de tænker på andre i en seksuel sammenhæng, men det er slet ikke noget, du behøver, hvis du ikke har lyst, og dine fantasier bliver heller ikke dårligere eller mere forkerte af, at du lader være.

Går de væk?
Du kommer ikke til at rende rundt og have sexfantasier hele tiden, bare fordi du er blevet teenager. De kommer især, når du er nyforelsket eller er begyndt at overveje, om du skal have sex med din kæreste, og så forsvinder de stille og roligt igen.

Læs mere om

MestLæste