sex

Derfor er forspil vigtigt

Af Redaktionen 7. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvorfor er det vigtigt at huske forspillet med sin kæreste? Få svar på alle dine spørgsmål om forspil her!

Overvejer du snart at have din første gang, er det en god idé at vide lidt om forspil også. Sex dur nemlig ikke uden! Læs med herunder.

Læs også: Seje facts om drenge og sex

Opvarmning
Du kan tænke på forspillet som en slags opvarmning. Når man skal have idræt, skal man huske at varme op, og når man skal have sex, skal man huske forspillet. Det er nemlig her, at pigens skede bliver klar til at have samleje, og får man ikke varmet op, vil det måske gøre ondt, når I begynder, fordi du ikke er blevet våd.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan?
Forspil kan være rigtig mange ting, men det allervigtigste er, at det er noget, I begge kan lide. Det kan både være kram, kys, nus, massage eller at røre ved hinanden forskellige steder - eller det kan være noget helt andet, som I synes er dejligt at gøre sammen. I kan også tale frækt til hinanden eller skrive hotte SMS'er som forspil. Det er kun jeres fantasi, der sætter grænser, og I kan ikke risikere at gøre det forkert!

Læs også: Hjælp, min kæreste vil have sex!

Forspil uden sex
SKAL man have sex, når man har haft forspil? Nej! For det første skal du aldrig gøre noget, du ikke har lyst til - du er aldrig tvunget til noget. For det andet hænger forspil og sex ikke nødvendigvis sammen. Forspil kan nemlig lige så godt være noget, I gør, i stedet for at have sex, for at være tætte og intime sammen.

Bliv klog på kroppen
Udover at forspil kan være superlækkert for jer begge, er det også en god mulighed for, at I kan lære hinandens kroppe at kende, uden at I behøver at have sex. Der er sikkert mange ting, du ikke ved om den anden persons krop, og måske er det endda første gang for jer begge, at I ser hinanden nøgen! Det kan være ret skræmmende, så gå stille og roligt frem i et tempo, I begge kan lide, og bliv trygge ved hinandens kroppe, før I tager næste skridt.

Test dig selv: Har du tjek på drengene?

Find følelsen
Uanset om du har prøvet at have sex eller ej, er der med sikkerhed mange intime følelser, du ikke har prøvet at have endnu. Når I er i gang med forspillet, og I rør hinanden forskellige steder, kan du blive bevidst om, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide, og I kan hjælpe hinanden med at blive bedre til det hele sammen. Husk at sig fra, når du mærker noget, du ikke kan lide, og fortæl det til personen, når det er godt!

MestLæste