sex

Crazy prævention fra gamle dage

Af Stine Kærsgaard 24. februar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Gisp! Vi er VIRKELIG glade for, at man i dag er blevet klogere …

Der har virkelig været mange opsigtvækkende, kreative og ret så ulækre måder at beskytte sig på igennem tiden. Nogle af de her præventionsformer har både været sundhedsskadelige og farlige, så vi er altså ret glade for, at der i dag er mere viden på området.

Læs også: Hvornår kan man tage p-piller?

Tjek galleriet ud, og se, hvilke crazy (og skræmmende!) præventionsformer der har været gennem tiden:

Crazypræventionfragamledage

Soranus, en gammel græsk gynækolog, var en af dem, som virkelig havde mange skøre idéer om, hvordan man kunne undgå graviditet. Blandt andet anbefalede han, at kvinder drak det beskidte vand, som smede brugte til at afkøle deres glødende jern i.
Oldtidens egyptere blandede honning sammen med knuste akacieblade og krokodilleafføring og formede massen som en prop, som så blev ført op i skeden.
I 1200-tallet udtalte den tyske læge Albertus Magnus, at en kvinde kunne undgå graviditet hele livet, hvis hun blot spiste en bi.
I den tidlige middelalder i den arabiske verden brugte man elefantlort som beskyttelse, som blev sat op i skeden.
Oldtidens romere skulle eftersigende have dyppet uldtotter i honning eller gammel olivenolie, som de så satte op i skeden før samleje. Det virkede dog ikke så godt, for de fik også anbefalet at tage det ud igen lige før, at manden fik udløsning.
En romersk forfatter ved navn Plinus mente, at mænd bare skulle smøre deres penis ind i knuste enebær, hvis de ikke ville gøre en kvinde gravid.
I Kina har man ladet kvinder drikke kviksølv for at forhindre graviditet, og det har helt sikkert ikke været sundt!
Og i Canada skulle man eftersigende have brygget te, som kvinder skulle drikke, på bævertestikler (yes, du læste rigtigt) for at undgå graviditet.
Omkring 1600- og 1700-tallet udviklede man noget, som mindede om et kondom lavet af dyreblærer eller et tyndt skind. Det påstås, at kondomerne ofte havde et lille silkebånd på sig, som man kunne binde det fast med.
Omkring 1600- og 1700-tallet udviklede man noget, som mindede om et kondom lavet af dyreblærer eller et tyndt skind. Det påstås, at kondomerne ofte havde et lille silkebånd på sig, som man kunne binde det fast med.
Først i starten af 1900-tallet kom de tyndere latexudgaver, som minder om dem, vi bruger i dag. Wow, der har været mange vilde præventionsformer gennem tiden!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste