sex

Brevkassen: "Min kæreste vil ikke bruge kondom. Hvad gør jeg?"

af Redaktionen 20. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
POV: Du har fået en kæreste. I vil gerne have sex med hinanden. Der er bare et problem: Han vil ikke bruge kondom. Vores sexekspert Thilde svarer på spørgsmålet lige her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hej!

Jeg har fået min første kæreste, og vi er blevet enige om, at vi gerne vil have sex med hinanden. Men min kæreste siger, at han ikke gider bruge kondom. Det giver mig lidt ondt maven, for jeg er bange for at blive gravid. Hvad skal jeg gøre?

Knus

Hej!

Det er ikke okay, at han ikke gider bruge kondom. Det er både dit og hans ansvar, at I kan have sex, uden du bliver gravid. Du kan sige til ham, at du ikke vil have sex uden kondom, og hvis han ikke er indstillet på det, kan I ikke have sex alligevel.

Du kan også overveje, om du synes, det vil være godt at finde en anden slags prævention, du kan føle dig sikker på, og som du helt selv styrer. Det behøver ikke udelukke, at I også bruger kondom, fordi kondom jo også beskytter mod sexsygdomme, og det gør de andre former for prævention ikke.

Du kan prøve at tage til lægen eller at tale med en voksen, f.eks. en forælder, om, hvilken slags prævention der kan være godt at bruge. Det kan f.eks. være hormonspiral, p-piller eller p-ring. Du kan læse mere om de enkelte slags prævention på Sexlinien.dk, og du kan også tale med os om det.

Hilsen Thilde

Læs mere om

MestLæste