sex

Alle mine venner har haft sex, bør jeg også?

Af Oliver Kokholm Ungermann 5. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Panthermedia
Er alle dine venner begyndt at have sex, mens du stadig gerne vil vente lidt? Få gode råd til, hvordan du tackler situationen, her.

Der kan komme et tidspunkt, hvor alle andre end en selv begynder at have sex. Hvordan skal man forholde sig til det, og er det okay at lade være? Læs de gode råd til, hvordan du tackler sådan en situation.

Tag testen: Ved du nok om sex?

1. Lad dig ikke presse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du må aldrig føle dig presset til at have sex. Selv om dine veninder har prøvet det og synes, at du også skal tage springet, skal du altid huske dig selv på, at det er din krop, og den bestemmer du helt alene over. Sex er ikke noget, der skal overstås, men noget du skal være tryg nok ved til at kunne nyde sammen med en person, du stoler på.

2. Respektere dine og andres grænser

Der er intet sejt ved at være den, der kaster sig ud i det og bare vil have sin første gang overstået. Og der er heller ikke nogen, der forventer, at du gør det. Hvis en person presser på for at have sex, skal du huske, at det er helt i orden at sige fra. I skal være enige om, at I begge er klar til at tage det skridt, og er personen den rette for dig, vil personen også respektere dine grænser.

3. Hav dit hjerte med

Der er virkelig ingen grund til at have sex med en person, man vil fortryde bagefter. Husk, at du altid kommer til at kunne huske den første gang, og du skal gerne kunne huske tilbage på det som en god oplevelse. Du skal have dit hjerte med i det!

4. Det skal føles rigtigt

Du er ikke mærkelig, fordi du ikke vil have sex, selv´om dine veninder allerede har prøvet det. Sex skal komme som en helt naturlig ting for dig, og det er vigtigt, at du kun kaster dig ud i det, hvis du er helt sikker på, at du er klar. Sex er personligt, og det er derfor ligegyldigt hvor mange andre, der har prøvet det omkring dig – det skal føles rigtigt for dig.

5. Tag en snak om det

Der er intet at sige til, at du er nysgerrig omkring sex. Det er helt naturligt, at du begynder at tænke over, hvordan det føles at have sex, og om du er klar til det. Selv om det kan være pinligt, kan du prøve at tage en snak med din mor om sex. På den måde kan du også få et voksent syn på det, og måske får du også svar på nogle af dine spørgsmål.

Læs mere om

MestLæste