5 ting, du skal vide om at være aseksal
Under dynen

5 ting, du skal vide om aseksualitet

Karoline Mathilde Rasmussen 24. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Shutterstock
Vi zoomer ind på aseksualitet og ser på, hvad det betyder.

5 ting, du skal vide om aseksualitet
1. Hvad vil det sige at være aseksuel? Hvis man besøger LGBT+ Danmarks online ordbog, skriver de: “En person, som ikke oplever seksuel tiltrækning til andre eller kun oplever meget lidt seksuel tiltrækning til andre.”Folk oplever selvfølgelig deres aseksualitet forskelligt og individuelt, og man kan derfor også betragte aseksualitet som et spektrum. Det spektrum er symboliseret ved den grå farve i flaget, du kan se til venstre.

2. At være aseksuel betyder ikke nødvendigvis, at man ikke har en seksuel lyst. Det kan være tilfældet, men nogle har faktisk en høj seksuel lyst – de har bare ikke lyst til at udleve den sammen med andre. Her kan onani – altså at tilfredsstille sig selv – være det, man foretrækker.

3. “Ace” er slang for “aseksuel” – det er meget rart at vide, da det er et ord, du nemt kan støde ind i på de sociale medier.

4. Selv om man er aseksuel, kan man godt opleve romantisk tiltrækning til et andet menneske. Det er der mange, der gør, ligesom der også er nogle, der ikke gør. Som aseksuel kan man også sagtens være i forhold og have en kæreste. Aseksuelle kan (selvfølgelig!) også få børn.

5. Nogle aseksuelle har sex med andre, andre har ikke. Der kan være forskellige årsager til, at man har sex som aseksuel. Det kan eksempelvis være, fordi man gerne vil glæde en kæreste, have børn, eller fordi man er nysgerrig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip!
Hvis der er et begreb, du er i tvivl om, kan vi virkelig anbefale at besøge lgbt.dk/ordbog, hvor du kan få det hele forklaret på en tryg og forståelig måde. 

Vil du vide mere?
Så hop ind på Youtube, og søg efter videoen: "Asexual People Answer Questions You're Too Afraid To Ask" lavet af "As/Is". Virkelig lærerigt! 

5 ting, du skal vide om at være aseksuel

Læs mere om

MegetMere