sex

5 ting du ikke vidste om din klitoris

Af Luise Gregersen 7. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Klit, klitoris, knoppen, kilderen… Kært barn har mange navne. Men hvor meget ved du egentlig om din klitoris? Læs med her, og bliv meget klogere!

Hvad ved du egentlig om den lille "knop" mellem dine skamlæber? Hvad er den, hvad kan den, og hvordan kan den gøre sex endnu sjovere? Læs med her, og bliv meget klogere på din klitoris.

Læs også: 10 ting du skal huske "dernede"

Hvad er klitorissen?
Din klitoris er en ekstremt følsom forhøjning på dine kønsdele. Den er placeret midt i mellem dine kønslæber, lige under stedet, hvor de mødes og cirka to-tre centimeter over dit urinrør. Klitorissen er vildt følsom, fordi den består af op til 8.000 nerver. Det er fire gange flere, end der er i en penis!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad kan klitorissen?
Din klitoris har kun én funktion, og det er at give dig nydelse under sex, eller når du onanerer. Klitorissen er faktisk den eneste del af menneskekroppen, hvis eneste funktion er seksuel nydelse. Fyrenes penis skal nemlig dele opmærksomheden med både toiletbesøg og forplantningsevnen! Klitorissen er næsten uundværlig for orgasmen. Hele 30 procent af piger kan nemlig ikke få orgasme, med mindre deres klitoris bliver stimuleret!

Læs også: Hvad sker der for din krop i puberteten?

Hvad sker der med klitorissen under sex?
Din klitoris svulmer op og bliver mere følsom, når du bliver seksuelt ophidset, fordi den fyldes med blod, akkurat som fyrens penis. Faktisk minder din klitoris mere om en penis, end man skulle tro. Klitorissen har nemlig et hoved og en forhud, præcis som penissen.

Hvor stor er klitorissen?
Indtil 1998 troede man, at klitorissen bare var den lille knop, man kan se mellem kønslæberne. Men så opdagede man, at det faktisk kun er toppen af isbjerget! En helt alminelig klitoris er nemlig mellem ni og tolv centimeter lang og seks centimeter bred. Det meste af den gemmer sig bare på indersiden af dit underliv. Din klitoris bliver ved med at vokse hele livet. Når du er færdig med puberteten, er den faktisk dobbelt så stor, som den var, da du blev født!

Er du ked af det over, hvordan dine bryster ser ud? Så få hjælp her:

Hjælp,jegerkedafminebryster

Et faktum, vi ikke kan komme udenom, er, at vi alle er bygget forskelligt. Derfor giver det også god mening, at vores bryster ser meget forskellige ud. Der findes ikke en bestemt måde, som man skal se ud på, og derfor behøver man slet ikke at være ked af den måde, ens krop ser ud på.
Foto: Shutterstock
Alle bryster er flotte, hvis ejeren, de sidder på, er glad for sin krop, og føler sig tilpas i den. Husk, at dine bryster slet ikke har noget at gøre med, hvor smuk du er. Det hele handler nemlig om, hvordan man har det med sig selv. Hvis du elsker dig selv og din krop, er det det eneste, som betyder noget – uanset hvordan dine bryster ser ud. Så hvis du er meget ked af dine bryster, handler det måske i virkeligheden om nogle helt andre ting, og det er også helt i orden.
Foto: Shutterstock
Du tænker måske, at en potentiel kæreste kun går op i, hvordan dine bryster ser ud, men det er slet ikke sandt. Hvis det er det eneste, de går op i, så siger det mere om dem, end det gør om dig - og så er det helt sikkert IKKE den rigtige person for dig. Hvis en person er interesseret i dig, så kommer de til at synes, dine bryster er smukke præcis som de er.
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste