sex

5 ting du ikke vidste om det ”dernede”

Af Luise Gregersen 19. juni 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvor meget ved du egentlig om, hvad der foregår mellem dine ben? Bliv klogere lige her!

Det er ikke noget, pæne piger taler om, siger man ofte. Men det er altså vildt vigtigt, at man ved, hvad der sker "dernede", især når man er ung, og kroppen ændrer sig hele tiden!

Læs også: Seje facts om drenge og sex

Derfor har vi samlet svarene på de spørgsmål, som du ikke tør stille. Læs med i galleriet.

5tingduikkevidsteomdet”dernede”

Din vagina (ja, det hedder ”det dernede” altså) er superhurtig til at hele. Faktisk er den det sted på din krop, der er hurtigst til at reparere sig selv. Hvis du får en rift på dine kønsdele går der faktisk kun 48 timer, før den er helt væk. Ret sejt!
Din vagina har over dobbelt så mange nerveender som en penis. Sorry drenge, men der vinder vi altså! Det betyder nemlig, at når du begynder at have sex, vil dine orgasmer også være dobbelt så kraftige som din kærestes.
Mange tror fejlagtigt, at de kun har et hul ”dernede” – men det er forkert! Der er nemlig både et hul til sex, fødsler og menstruation, og et helt andet hul som du kun bruger, når du tisser. Din skede er det største af dem, og det er det hul, din menstruation kommer ud af, og det hul som bruges til sex og fødsler. Urinrøret sidder et sted mellem skeden og klitorissen (den lille ”ært”, der sidder øverst på dine kønsdele), og det er der, dit tis kommer ud.
En gennemsnitlig skede er otte til ti centimeter dyb, men den kan udvide sig med helt op til 200 procent under fødsler, og når man har sex.
Der er ingen grund til at rode rundt med kradse sæber dernede. Dine kønsdele er nemlig som udgangspunkt selvrensende. Hvis du vasker dig for meget dernede, kan du faktisk få en infektion, der gør rigtig av. Du kan købe intimsæbe, der er specielt beregnet til dine kønsdele, men du må maksimalt bruge den en gang om dagen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste