onani
sex

5 facts om onani

Af Luise Gregersen 19. november 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Onani er ikke kun helt normalt – faktisk er det også supersundt! Læs med her, og bliv klogere på facts om onani.

1. Onani gør dig megaglad!
Hvis du føler dig lidt trist, så kan onani faktisk gøre dig i bedre humør! Når du får en orgasme, producerer din krop nemlig masser af endorfiner, som er det hormon, der gør dig lykkelig og tilfredsstillet. Endorfinerne gør dig ikke bare i totalt godt humør, de fungerer faktisk oven i købet naturligt smertestillende. Så næste gang du har hovedpine, kan det være, du skal overveje onani fremfor hovedpinepillerne, hihi.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Onani er ikke farligt.
Ifølge mange ældgamle myter skulle onani være skyld i alverdens ondskab. I gamle dage mente man for eksempel, at onani kunne forårsage acne, gøre dig blind, give dig behårede håndflader og få dine tænder til at falde ud. Heldigvis er disse myter om onani fuldstændigt usande. Hvis myterne om onani var sande, ville de fleste mennesker i verden være blinde, behårede og tandløse!

Læs også: Onani-guide

3. Onani hjælper mod søvnløshed
Øv, det er bare SÅ træls, når man ligger og vender og drejer sig uden at kunne falde i søvn! Hvis du har problemer med at falde i søvn, kan onani faktisk hjælpe. En god orgasme kan nemlig gøre dig afslappet og få dig til at falde i søvn på rekordtid! Og så er onani altså lidt sjovere end at tælle får.

4. Onani giver bedre sex
Hvis du har svært ved at få orgasme, når du har sex med din kæreste, kan det hjælpe, at du onanerer. Onani hjælper dig nemlig til at lære din krop bedre at kende, så du kan vise og fortælle din kæreste præcis, hvordan han skal røre ved dig, når I er sammen. Onani hjælper dig også til at få længere og mere intense orgasmer - både sammen med din kæreste og alene.

Læs også: 6 spørgsmål om onani

5. Onani styrker dit immunforsvar
Onani kan være med til at holde vinterforkølelsen væk! Når du får orgasme, pumper blodet i din krop nemlig hurtigere, præcis ligesom når du dyrker motion. Både motion og onani styrker derfor dit immunforsvar, så du ikke så nemt bliver syg. Faktisk kørte der for nogle år siden en stor kampagne, der anbefalede mere onani til teenagere i England under sloganet "En orgasme om dagen holder doktoren fra døren".

Husk! Det er helt okay, hvis du ikke har lyst til at prøve at onanere. Det er slet ikke alle, der gør det!

I galleriet kan du læse myter og fakta om den første gang!

Myterogfaktaomdenførstegang

Hvis du er en pige, som har penetrationssex med en fyr uden kondom, kan du godt blive gravid først gang, du har sex.
For nogle piger kan første gang være lidt ubehagelig, og du kan også komme til at bløde en lille smule.
Det er ikke sikkert, at du får en orgasme den første gang, fordi det er ikke hver gang, du har sex, at det kan lykkes at få orgasme.
Det er ikke sikkert, at din første gang bliver præcis, som du har drømt om og set i fjernsynet. Men det er også helt okay!
Kønssygdommene bliver ikke væk, fordi det er din første gang. Det er derfor vigtigt at bruge prævention.
Selv om jeres første gang sammen ikke var den største succes, betyder det ikke, at I skal slå op. Den næste gang kan være god!

Læs mere om