den første gang
sex

15 facts om den første gang

Af Stine Bødker Nielsen 9. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har samlet 15 ting, som er rigtig gode at vide om den første gang.

1. Det er normalt, at det bløder lidt, første gang du har sex. Det sker, fordi du kan få rifter første gang, du har sex.

2. Tidligere brugte man ordet jumfruhinde, men man er i stedet begyndt at kalde slimhindefolderne i skeden for kønskrans. Det er de slimhindefolder, der kan komme til at bløde lidt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Derfor er det fedt at være jomfru

3. Det kan godt gøre ondt, første gang du har sex.

4. Hvis det gør meget ondt den første gang, kan glidecreme hjælpe. Så er du ikke tør forneden, og det gør det meget lettere.

5. Gennemsnitsalderen for, hvornår man har sex første gang, er 16,5 år i Danmark.

6. Det kan godt føles lidt akavet første gang, men det er helt normalt. Hvis I kan grine af det, bliver stemningen mere afslappet.

Læs også: Tjekliste - Er du klar til sex?

7. Det er vigtigt, du er tryg sammen med din kæreste. På den måde slapper du mere af i kroppen, og så går det hele meget nemmere.

8. Det er forskelligt fra pige til pige, om man får en orgasme første gang.

9. Hvis I får gang i noget forspil, inden I har sex, bliver du mere tændt. Så er der større chance for at få orgasme, og det gør mindre ondt. Prøv at kæle og røre en masse ved hinanden først.

10. Det er vigtigt at sige fra, hvis der er noget, du ikke kan lide.

11. Du kan godt have sex, selv om du har menstruation.

12. Kondomer beskytter både mod kønssygdomme og uønsket graviditet, så husk kondomer og sørg for, at din første gang bliver sikker.

13. P-piller beskytter kun mod uønsket graviditet, men det er godt at bruge både kondomer og p-piller samtidig, så du er helt sikker på ikke at blive gravid. Husk du også kan blive gravid første gang du har sex. Derfor skal du altid huske prævention.

Læs også: Hvornår kan man tage p-piller?

14. Inden den første gang, er det en god idé at prøve at onanere. På den måde lærer du din krop bedre at kende, og du ved, hvad der føles godt.

15. Sex bliver bedre med tiden. Så bare rolig, hvis den første gang var kikset eller gjorde meget ondt - sådan bliver det ikke ved med at være!

Læs også: Sex - alt det du ikke tør snakke om!

Husk! Din første gang skal kun ske, når du føler dig klar!