sex

10 sjove facts om kys

Af Line Sølvhøj Jensen. Foto: Shutterstock 3. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Uhh, et kys er bare rigtig dejligt. Her er ti sjove facts om kys!

Måske har du allerede fået dit første kys, og hvis ikke så har du helt klart noget at glæde dig til! Vi har samlet ti sjove facts om kys, så du kan blive kysseekspert!

1. Dine læber er meget mere følsomme end dine fingerspidser. Derfor føles det så dejligt at kysse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Første gang der blev kysset i en film, var i 1896, og kysset varede 47 sekunder.

Læs også: Hvordan snaver man?

3. Mennesker kysser cirka 20.160 minutter i hele deres liv. Det svarer altså til 14 hele dage!

4. Der findes rigtig mange forskellige slags kys. Hvis du har prøvet at kysse flere fyre eller piger, så har du sikkert oplevet at kyssene var forskellige. Og så er der jo kindkysset, tantekysset, håndkysset og alle de andre kys.

5. Det er dejligt at kysse med en, der har bløde læber, så det er en god idé at bruge læbepomade, så du altid er kysseklar.

6. Du bruger mange af dine ansigtsmuskler, når du kysser, så man kan faktisk godt sige, at kys er en slags træning.

Læs også: Don'ts når du skal kysse

7. Kys er godt for mundhygiejnen, fordi produktionen af spyt stimuleres, og det er med til at nedbringe mængden af plak.

8. 90 procent af alle mennesker husker deres første kys. Man siger faktisk også, at det er vigtigere for et kæresteforhold at kysse, end det er at have sex.

9. Du kan sagtens kysse, selv om du har bøjle på tænderne, men pas på med de vilde kys, så du ikke kommer til at banke tænderne ind i hans eller hendes.

10. Det er ikke så rart at kysse med en, der har dårlig ånde, så hav altid en pakke tyggegummi på dig, og husk at børste tænder hver dag.

Herunder kan du læse 10 ting, du aldrig må sige efter et kys!

10tingdualdrigsigeefteretkys

Åh, den er altså ikke god. Måske er det virkelig fristende, hvis du bare ikke rigtig lige kan genkende smagen. Men styr lige din nysgerrighed! Det dræber stemningen, hvis dit crush skal snakke om, at han/hun både har fået farsbrød og makrel til frokost – og du herefter skal uddybe, hvilken af tingene du kan smage.
Foto: Shutterstock
Det er et NO GO. Du må altså aldrig sammenligne et kys med et kys, du har haft med en af dine andre flirts. Det er dårlig stil!
Foto: Shutterstock
Ej vel? Du kunne lige så godt have sagt, at han/hun lugter af død gnu ud af munden…
Foto: Shutterstock
Hvem har lyst til at se sjove ud, imens de kysser? INGEN. Hold det bare for dig selv.
Foto: Shutterstock
Måske hamrer i både tænderne og tungerne sammen, men medmindre, at der er SÅ akavet, at du bliver nødt til at kommentere på det, så bare nøjes med at tænke tanken.
Foto: Shutterstock
Øh, hvad skal man egentlig lige svare til det? Tak, eller…
Foto: Shutterstock
De fleste ved godt, at hvis man får at vide, at man kysser vådt eller saftigt, er det fordi, at man bare har lidt for meget mundvæske.
Foto: Shutterstock
Lad være med at kommandere under kysseagten. Det kan gå hen og blive superakavet! Prøv i stedet selv at sætte tempoet lidt ned…
Foto: Shutterstock
Måske tænker du, at dit crush har samme skønne duft på som din ekskæreste eller en anden sød flirt, du har haft - men lad være med at fortælle ham det. Nogensinde!
Foto: Shutterstock
Forestil dig, at du lige har haft et meget langt intenst kys, for PLUDSELIG at blive afbrudt af en storm af ord og information. Lad være med at nævne, at I skal til din mormors fødselsdag, at I skal spise hos dine forældre i morgen, eller at du skal huske at få din cykel lappet lige efter kysset – nyd lige øjeblikket og tal senere…
Foto: Shutterstock