Krop & Sind

Scor på dine sms’er

Af Tina Warming 29. januar 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har endelig fået nummeret fra den lækre fyr fra parallelklassen, og I er så småt begyndt at sms’e frem og tilbage. Men hvordan er spillereglerne egentlig over sms? Må du skrive smileys, eller er det kikset? Er det okay at kalde ham ”søde”, og hvor længe skal der gå, før du svarer på hans besked?

Er det rigtigt, at man kan flirte over sms?
Ja, faktisk er sms'er rigtig gode til flirt, fordi der kun kan stå så lidt i en besked, at ham du sender den til, er nødt til selv at analysere de få ord. Så der er masser af plads til fantasi og spænding, som er rigtig godt, når man vil flirte.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvilke emner må jeg skrive om i en sms?
Det er en rigtig god idé at skrive om nogle ting, som I har talt om i virkeligheden. Hvis I for eksempel har snakket om, at han godt kunne lide noget bestemt musik, eller at du skulle ind og se en film, så fortsæt den samtale. Han kommer nemlig automatisk til at tænke tilbage på den hyggelige snak, I havde i virkeligheden.

Er det sandt, at der er forskel på, hvad drenge og piger vil læse i en sms?
Yes, piger vil ofte gerne udveksle tanker og følelser, mens drengene hellere vil sende og modtage sjove sms'er. Flirt er meget en leg, så prøv at lege med og ramme samme tone som ham.

Må jeg skrive til ham om mine lektier?
Ej, lektier er jo ikke ligefrem det mest flirtende emne at skrive om, men hvis I for eksempel har fransk sammen, kan du da godt spørge ham, om han ved, hvad I har for til i morgen, hvis du vil i kontakt med ham.

Må jeg brokke mig over mine forældre til ham i en sms?
Nope, flirt handler generelt om at lege og have det sjovt sammen, så lad være at brokke dig i starten. Hvis I begynder at kende hinanden rigtig godt, og hvis I for eksempel bliver kærester, skal der selvfølgelig også være plads til at være sur og ked af det. Men i starten skal det være let og hyggeligt.

Må jeg skrive sladder til ham om mine veninder?
Nix! Generelt synes fyre ikke, at det er charmerende, når piger sladrer alt for meget. Hvis det er en lille harmløs ting, du fortæller, kan det godt give følelsen af, at I har noget særligt sammen, men lad være at fortælle ham en stor hemmelighed eller noget meget alvorligt.

Er det rigtigt, at jeg skal spille lidt hemmelighedsfuld over for ham?
Ja, du må meget gerne spille lidt interessant i dine sms'er, så lad være at fortælle ned til mindste detalje, hvad du går og laver. Skriv for eksempel: »Jeg var lige et par timer inde i byen« i stedet for at skrive: »Jeg, Julie og Marie var først i H&M, så var vi i Miss Sixty, og bagefter spiste vi frokost på Jensens Bøfhus.« Husk der skal være plads til fantasien!

Er det ikke nemt at misforstå hinanden over sms? [faktaBox]
Jo, I mangler jo kropssprog, ansigtsmimik og tonen, så hvis du vil sige noget alvorligt, hvor det er vigtigt, at du ikke bliver misforstået, er du nødt til at ringe op eller sige det face-to-face.

Er jeg nødt til at ringe ham op, hvis jeg for eksempel vil invitere ham på date?
Næh, det kan du godt bruge en sms til. Så får fyren også lidt tid til at overveje, om han egentlig gerne vil. Hvis du ringer op, eller hvis du spørger ham, når I ses, kræver du jo et svar af ham med det samme.

Er det vigtigt, at jeg staver rigtigt i mine sms'er?
Ja, det er ret vigtigt. Fyren har kun de få ord til at bedømme dig på, så hvis der er en masse stavefejl, virker du sjusket. Du forsøger jo også at gøre dig mest mulig lækker at se på, når I ses i virkeligheden, så tag dig lige tid til at slå op i en ordbog, hvis du ikke er så god til at stave.

Skal jeg starte med at skrive »hey« eller »søde«, og bør jeg afslutte med »knus« eller »K.H.«?
Tænk over, hvilket forhold I to har i virkeligheden. Ville det være vildt underligt, hvis du begyndte at kalde ham søde, når I sås, for så skal du nok heller ikke skrive det i en sms. Men generelt kan du bare kigge på, hvad han selv skriver - og så gøre det samme.

Er det godt at sende smileys?
Jep, smileys er rigtig gode til at vise, hvordan du mener dine sms'er. Han kan ikke høre din stemme eller læse dit kropssprog, men hvis du for eksempel sender en smiley, der blinker, ved han, at du mener det med et glimt i øjet. Men tjek lige, om fyren også selv sender smileys af og til - og undlad at lave 10 smile-smileys i samme besked, med mindre han er hylende morsom. Du ville jo heller ikke sidde og skraldgrine ham op i ansigtet, hvis I flirtede i virkeligheden.

Må jeg skrive *smil* i sms'er og altså bruge chatsprog?
Nej, du bør holde dig til et par smileys. Det bliver noget rod, hvis du blander chatsprog ind i dine sms'er. Så skal du i hvert fald først være sikker på, at han gør det samme.

Må jeg opfinde et kælenavn til ham, så jeg for eksempel kalder ham Stoffer, hvis han hedder Christoffer?
Nix, et kælenavn er faktisk ret personligt, så hvis I er meget tidlig i jeres flirt, vil det være for voldsomt. Men hvis I bliver kærester, kan det være en rigtig god idé, for det skaber fornemmelsen af, at I to har noget særligt sammen.

Må jeg sende fælles-sms'er til ham, hvis jeg er på ferie og skriver den samme sms hjem til alle mine venner?
Nej, lad være at sende fælles-sms'er til ham, for så viser du jo direkte, at han ikke er noget særligt, men bare en af dine venner. Det er ikke flirtende.

Hvor hurtigt skal jeg svare tilbage på hans sms?
Ventetiden mellem jeres sms'er kan betyde næsten lige så meget som det, der står i sms'erne. Pas på hverken at virke for desperat ved at svare straks, hvis fyren ikke selv er hurtig på tasterne, og pas samtidig på ikke at vente alt for længe med at svare, hvis du faktisk er interesseret, for så virker du ligeglad.

Må jeg skrive til ham igen, hvis han ikke svarede på min sidste besked?
Nej, du skal ikke blive ved at skrive, for han prøver nok at sige noget ved ikke at svare. Piger tror dog tit, at fyre automatisk svarer - også selv om du ikke har stillet noget spørgsmål. I sådan et tilfælde er det okay, at det er dig, der skriver igen næste gang, men hvis du allerede har sendt spørgsmål, som han ikke svarer på, er han desværre nok ikke interesseret.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er i tvivl om, hvad jeg skal skrive i min sms, eller om jeg overhovedet skal skrive?
Et rigtig godt råd er, at du kan prøve at tænke på, hvad du ville råde din veninde til, hvis hun stod i samme situation som dig.

Læs mere om

MestLæste