tamponer
Reklame

5 gode råd: Menstruation om sommeren

AF ALLER CREATIVE STUDIO, REKLAME FOR TAMPAX 1. juni 2021
Går du også og spekulerer over, hvad du egentlig skal gøre, hvis du har menstruation i sommerferien? Læs med her, hvor vi giver dig gode råd og besvarer alle de spørgsmål, du måske stiller dig selv, når du har din sommerperiode.

Er du bekymret for at have menstruation om sommeren, fordi du ikke ved, om du kan tage en tur til stranden med dine veninder eller have en hvid sommerkjole på? Det behøver du slet ikke at være - vi står nemlig klar til at besvare alle dine spørgsmål om, hvordan det er at have menstruation om sommeren.

Det kan være vildt irriterende at have sin menstruation lige midt i sommervarmen, når man kun har lyst til at gå i badetøj og fine kjoler, men faktisk er der mange årsager til, at det måske ikke er helt så slemt, som du frygter, hvis bare du ved, hvad du skal gøre.

Det vigtigste, du skal huske på, er, at menstruation er helt naturligt – det er nemlig et tegn på, at din krop er sund og rask, og fungerer som den skal. Du behøver derfor ikke at føle dig flov over at have det, selvom det sommetider bare er supertræls.

Vi Unge giver dig her svar på alt, du skal vide, når du har menstruation om sommeren, så du er forberedt og klar til at tage sommeren med storm.

Hvad skal jeg gøre, når jeg går til stranden?

Menstruation behøver slet ikke at begrænse din sommerferie, og derfor kan du med ro i maven sagtens tage en tur på stranden med din familie eller dine veninder. Det er altid en god idé at medbringe mere menstruationsbeskyttelse, end du regner med at have brug for, så du ikke løber tør. Hvis du er en ægte vandhund, kan du heldigvis stadig bade, og hvis du bare har lyst til at ligge i sandet og varme dig i solen, kan du også roligt gøre det uden at bekymre dig.

Desuden er menstruation og en hyggelig strandtur den bedste undskyldning for at spise en masse is, så husk at smutte en tur forbi iskiosken, der helt sikkert har noget lækkert.

Psst… Husk også en god solcreme med høj SPF, når turen går til stranden.

Kan jeg stadig svømme, hvis jeg bruger tampon?

En af de mest normale spørgsmål er, om man egentlig stadig kan svømme, selvom man har sin periode om sommeren. Vi kan heldigvis berolige dig med, at ja, det kan man helt sikkert. Hvis du bruger en tampon, skal du ikke frygte at tage en tur på stranden med dine veninder. Modsat bind, som bæres udenpå kroppen, så sidder en tampon nemlig indvendigt og absorberer dit blod, inden det forlader kroppen. Der er derfor ingen grund til at bekymre sig om, at man kan se spor af din menstruation i vandet, hvis du bruger en tampon med den rigtige sugeevne og husker at skifte den efter behov. Husk at sætte tamponsnoren ind i dit badetøj, hvis du ikke ønsker, at snoren hænger løst. Hvis du har lyst til at bade, kan du nu hoppe trygt i vandet uden at være nervøs.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har en hvid kjole på?

Selvom menstruation er det mest naturlige i verden, er det stadig irriterende, hvis man ender med blod på sin nye, hvide kjole. Du kan dog uden bekymringer hoppe i dit fine outfit, hvis du husker at bruge din foretrukne menstruationsbeskyttelse med høj sugeevne. Det er altid en god idé at have ekstra bind eller tamponer med i tasken som backup, og husk at du skal skifte det hver 4.-8. time eller efter behov.

Hvis uheldet nu alligevel skulle være ude, så husk, at der slet ikke er noget at skamme sig over. De fleste prøver at bløde igennem på et tidspunkt, og selvom det kan være ærgerligt at få lidt blod på sit yndlingstøj, skal du hverken være flov eller tro, at der er noget galt med din krop.

Hvad gør jeg, hvis jeg har menstruationssmerter?

Alle, der har haft menstruation, kan helt sikkert skrive under på, at menstruationssmerter ikke er rare. Men vidste du, at d-vitaminerne fra solen kan hjælpe med at lindre dine smerter i maven og ryggen? Derfor kan du roligt skynde dig ud i det gode vejr.

Husk på, at det også er helt okay at tage en afslapningsdag derhjemme på sofaen, hvis du har menstruationssmerter. Sommer er nemlig lig med ferie, og det betyder, at man har lov til at se en masse film, mens man spiser sine yndlingssnacks. Slap af med en god varmepude, drik masser af væske, og forkæl dig selv så meget, du kan.

Hvordan vælger jeg den rigtige tampon?

Nogle gange skal man prøve sig frem, inden man finder den perfekte tampon. Alle kroppe er forskellige, og derfor skal du finde den type, der passer bedst til lige præcis dit behov. Jo bedre du kender din krop, jo nemmere bliver det derfor at vælge den rigtige tampon.

Det vigtigste, når man vælger tamponer, er at se på sugeevnen. Du bløder måske forskelligt gennem din periode, og derfor kan det være nødvendigt at bruge forskellige tamponer. De dage, du har kraftig blødning, er det bedst at vælge en tampon med en høj sugeevne, mens du måske i slutningen af din menstruation har brug for en tampon med mindre sugeevne.

Husk, at det er meget forskelligt, hvor længe man skal have en tampon i, inden den skal skiftes. Det kommer nemlig igen helt an på, hvor meget man bløder. Du må dog maks have en tampon siddende i 8 timer, også selvom du har en dag, hvor du ikke bløder lige så meget.

tampax tamponer

Om Tampax:

  • Tampax Pearl Compak er Tampax' bedste tampon for komfort, beskyttelse og diskretion.
  • Tamponen kommer i en plastikapplikator med runde kanter, der gør den let og behagelig at indføre.
  • Selve tamponen er lavet til at tilpasse sig efter din krop, så den udvidder sig efter behov.
  • Indpakningen er fin, og så er den lavet i et blødt, stoflignende materiale.
  • Du kan vælge mellem Tampax Pearl Compak Regular eller Tampax Pearl Compak Super, der er forskellige på deres sugeevne, så du kan finde lige præcis den tampon, der passer bedst til dit behov, afhængig af hvor meget du bløder.
  • Du kan købe Tampax Pearl Compak i butikker - læs meget mere om Tampax og tamponer HER.

MestLæste