Krop & Sind

Kærlighed fra A-Z

Af Tóra Effersøe Mortensen og Line Sølvhøj Jensen 24. april 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den skønne kærlighed rummer meget. Læs med her og få vores A-Z om kærlighed.

A
Accept!
Det er vigtigt, at der er plads til at være sig selv i et kæresteforhold. Derfor skal kærester give hinanden lov til at lave sjove ting sammen med andre, for hvis det kun er jer to, så kan det lige pludselig blive for meget for en af jer.

B
Bryster!
Bryster ser meget forskellige ud, og der er ingen bryster, der er mere rigtige end andre. Nogle bryster er store, andre små. Nogle brystvorter er mørke, mens andre er lyse. Det er forskelligt fra pige til pige, hvornår man får bryster og hvor hurtigt, de vokser. Bryster er følsomme, og det kan være dejligt, når din kæreste rører dem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

C
C u :o)
Søde sms'er fra kæresten eller en fyr, du virkelig godt kan lide - det er bare det bedste! Men husk, at din kæreste også bliver glad for en sød sms, så du kan sagtens sende den første, og ikke kun vente på, at du får en af ham.

D
Den første gang.
Det er svært at give opskriften på den perfekte "første gang", men det er i hvert fald vigtigt, at du ikke lader dig presse til at have sex! Du skal vente, til du er 100 % klar, for det skal være en god oplevelse, som du kan tænke tilbage på med et smil.

E
Elsker dig… Du skal være helt sikker på, at du elsker din kæreste, før du siger det til ham. Første gang, du fortæller ham, at du elsker ham, betyder nemlig meget for både ham og dig. Hvis du har besluttet dig for, at nu skal du fortælle ham, at du elsker ham, så find det rigtige tidspunkt og gør det lidt romantisk. Hvis I begge er i det rigtige love-mood, så vil de tre små ord føles ekstra stærke.

F
Forelskelse!
Hvis du kun tænker på HAM, får et sug i maven, når du ser ham og synes, at alt bliver fantastisk, når han er i nærheden, så er du forelsket!

G
Gaver!
Alle elsker at få gaver og især, hvis de kommer som en overraskelse fra kæresten eller en, man er vild med. Husk, at gaver ikke altid behøver at være dyre. Det kan også være gratis oplevelser som for eksempel en god middag eller en massage.

H
Hot!
Er du forelsket i en hot fyr, så er der ikke andet for end at sørge for, at han lægger mærke til dig. Og inden, der går alt for lang tid, kan du invitere ham ud på en date. Så finder du ud af, om han også er vild med dig!

I
Initiativ.
Hvis du er vild med en fyr, så skal du ikke altid gå rundt og vente på, at han tager initiativet. Du kan også selv gøre det.

J
Jalousi…
kan virkelig ødelægge et forhold. Derfor er det vigtigt, at du snakker med din kæreste om det, hvis du er jaloux. Tænk over, hvorfor du bliver jaloux. Har du virkelig grund til at være det?

K
Kys… er fantastiske og især, når de kommer fra ham, du er rigtig vild med. Men kys kan også være meget forskellige. Der er tungekys, tørre kys, trutmund-kys, lidenskabelige kys og venskabelige kys. Det vigtigste er at slappe af og mærke efter, når du kysser en fyr. Hvad synes han er dejligt? Ikke noget med bare at stikke tungen ind i munden på ham og køre den rundt. Det er bestemt ikke rart! Det en god idé at have en pakke tyggegummi med i lommen, så du har frisk ånde og altid er kysseklar!

L
Længsel!
Når man har en kæreste, som man elsker rigtig højt, så kan man virkelig længes efter ham, når han ikke er i nærheden. Selvom længslen kan føles forfærdelig, så er det faktisk en god følelse! Den er nemlig et bevis på, hvor meget han betyder for dig, og det er derfor, du savner ham!

M
MSN…
Der er mange, der er blevet kærester igennem MSN, og det er da også meget romantisk. Men pas på! Du kan ikke altid vide dig sikker på, hvem der sidder på den anden side af skærmen.

N
Nej!
Det er vigtigt at kunne sige nej - også over for din kæreste. Hvis der er noget, du ikke har lyst til, så skal du ikke gøre det. Det er også vigtigt, at I har grænser i jeres forhold, så I ved, hvad den anden ikke bryder sig om.

O
Overraskelser!
Selv om man har været kærester i lang tid, så er det vigtigt stadigvæk at overraske hinanden. Du behøver ikke at købe store, dyre gaver. En overraskelse kan bare være noget, der gør ham glad og som han ikke havde regnet med.

P
Pas på…
at du ikke lader kærligheden overtage dit liv. Det er vigtigt, at du stadig er sammen med dine veninder og kan lave ting uden din kæreste. Hvis I er sammen hele tiden, ender I måske med at blive trætte af hinanden.

Q
Question?
Du skal være forberedt på en masse spørgsmål fra dine forældre, når du får en kæreste, og det kan være superirriterende! Men i stedet for at blive irriteret, så burde du være glad for, at de viser interesse, og ikke bare er ligeglade.

R
Respekt!
Hvis man vil have et velfungerende kæresteforhold, så er det vigtigt, at man viser hinanden respekt, og ikke kun drømmer om at lave om på hinanden.

S
Sex…
er som regel en del af det at være kærester. Men det er vigtigt, at I først går i seng sammen, når I er parate til det og har lyst til det. Sex kan nemlig være helt fantastisk, men det kan også være en dårlig oplevelse, hvis en af jer ikke har lyst. Derfor er det helt okay at sige, hvis man ikke har lyst til sex.

T
Teenager. De fleste begynder at få interesse for fyre, når de bliver teenagere, for der sker nemlig noget med ens følelser. Man får lyst til at have en kæreste og prøve, hvordan det er at kysse og være forelsket!

U
Utroskab…
er, hvis din kæreste har været sammen med en anden. Nogle føler, at deres kæreste har været utro, hvis han eller hun flirter med en anden. Andre mener, at det først er, hvis man har kysset med en anden, at man er utro. Derfor er det vigtigt, at I får snakket om, hvor jeres grænser går, så I ikke gør hinanden kede af det.

V
Vil du med hjem?
Når I føler jer parate til det, så kan I møde hinandens familie. I vil sikkert begge to være lidt nervøse, men det er helt naturligt. Der findes rigtig mange skrækhistorier om svigerforældre, men heldigvis er de fleste bare opdigtede historier. Hvis din kæreste er supersød, så er hans familie det sikkert også!

X
X-kærester…
er bare noget, der er der! Du kan ikke få dem til at forsvinde, selv om du bestemt ikke bryder dig om din kærestes X'er.

Y
Yngre!
En yngre kæreste - det er da lidt spændende! Man siger jo, at kærlighed ingen alder har, og det er måske helt rigtigt. Du finder i hvert fald ikke ud af det, før du har prøvet at være kæreste med en yngre fyr.

Z
ZZZ…
Skal I sove sammen? Man kan sagtens sove sammen uden, at det betyder, at man skal have sex. Men hvis I overvejer at have sex, så husk at beskytte jer!

MestLæste