10 cool sportskvinder, du bare må følge på Instagram
Krop & Sind

Her er 13 seje sportskvinder, du bare må følge på Instagram

Af Vera Olivia Lissner Rømer 26. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
Hvad end du er til skisport, svømning, løb, gymnastik eller klatring, så har vi fundet 13 inspirerende og seje sportskvinder, som du helt klart burde følge på Instagram!

Det er ikke altid nemt at få hevet sig selv op af sofaen derhjemme, og bestemt ikke hvis du har sat en god serie på, og har puttet dig ned under en varm dyne.

Det er selvfølgelig helt i orden og velfortjent at tage en slapper, men hvis du gerne vil være mere aktiv eller leder efter en fed sportsgren at give dig i kast med, så kan det være virkelig motiverende at følge nogle seje sports-personligheder på de sociale medier.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Uanset om du interesserer dig for sejlads, skiløb eller fitness, så er der mange kvindelige sportsstjerner derude, som helt klart er et follow værd.

Vi har samlet 13 cool kvinder, som du skal tjekke ud på Instagram lige her:

Kajsa Larsson

Kajsa er et svensk multi-talent, som konkurrerer på internationalt plan i både windsurfing, sejlads og freeride-skiløb. Hun er blandt andet kendt for Youtube-serien ’KM:Days’, hvor Kajsa og hendes veninde, Malou, rejser verdens rundt sammen og står på ski. Vi får helt lyst til at tage med på eventyr!

Malou Peterson

Man kan nærmest ikke sige Kajsa uden at sige Malou. Malou er kendt som den anden halvdel af ’KM:Days’, og hun kommer oprindeligt fra det nordlige Sverige. Hun er altid klar på sjov og ballade, og hendes motto er ikke at tage livet for seriøst.

Giulia Calcaterra

Giulia er opvokset i Italien, og siden hun var helt lille, har hun brugt det meste af sin tid udendørs. Hun er tidligere gymnast, og hun har nu sit eget fede badetøjsbrand, Selvatica. Hvis du er vild med surfing og vandsport, så skal du helt sikkert klikke dig ind på Giulias profil, hvor hun deler de sejeste billeder.

Simone Biles

Simone Biles er et navn, der hen over sommeren har været på alles læber, fordi hun ankom til OL 2020 i Tokyo, som den mest vindende kvinde i idrætgymnastikkens historie. Hun valgte dog at trække sig fra holdkonkurrencen i gymnastik, fordi hun i stedet ønskede at prioritere sit mentale helbred.

Det synes vi er virkelig stærkt gået, for at passe på sig selv er helt klart vigtigere end at tage guldet med hjem. Simone Biles har intet mindre end 6,9 millioner følgere på Instagram, og hvis du ikke allerede er en af dem, så kan du klikke dig ind på hendes profil her:

Rayssa Leal

Brasilianske Rayssa Leal er den mest badass på et bræt! Hun har intet mindre end 6,8 millioner følgere på Instagram, og hun har netop vundet en sølvmedalje i skateboarding til OL 2020 i en alder af bare 13 år. Hvor vildt er det ikke lige? Vi synes helt klart, at du skal tjekke Rayssas profil ud på Instagram her:

Josefine Swärm

Er du til udendørs løb, så er Josefine Swärms Instagram uden tvivl et follow værd. Hun er svensk løber og coach, og hun har en masse fede videoer på sin profil, som du kan tage udgangspunkt i, hvis du mangler lidt inspiration til din træning.

Hanna Öberg

Apropos træningsvideoer, så er seje Hanna Öberg vist mesteren over dem alle. Hanna forelskede sig i styrketræning tilbage i år 2008, og siden da er hendes fanskare kun vokset. Hvis du er vild med fitness og vægtløftning, så hop ind på Hannas profil og find en masse svedig inspiration!

Allyson Felix

Amerikanske Allyson Felix løber hurtigere end lynet selv, og hun er seriøst en af de sejeste atleter, vi kender. Hun har netop vundet 11 medaljer til OL 2020 i Tokyo, hvoraf syv af dem var guldmedaljer, og tre var sølv. Allyson har desuden sin egen virksomhed, By:Saysh, og så kæmper hun for, at kvindelige atleter skal bevare deres løn under graviditeten. Du kan følge Allyson lige her:

Jeanette Ottesen

Danske Jeanette Ottesen smiler næsten altid over hele femøren, og det har hun bestemt også god grund til, for hun er nemlig elitesvømmer og har opnået at blive både verdensmester og europamester. Hvis du er en vaske ægte vandhund, så er Jeanettes profil klart et besøg værd.

Jolana Dandl

Mountainbike, ski, klatring eller trailløb? Jolana Dandl kan det hele! Hvis du er vild med bjergsportsaktiviteter, naturoplevelser og smukke udsigter, så bliver du nødt til at følge Jolana. Hun holder til i de Bayerske Alper, og vi elsker at følge med på hendes feed, hvor hun ofte deler ud af de vildeste udsigter fra bjergtoppene.

Karoline Fosse

Nu vi taler om naturoplevelser og smukke udsigter: Hvis du endnu ikke er stødt på norske Karoline Fosse på Instagram, så er det altså på tide. Karoline tager seriøst de flotteste billeder med sit Go Pro kamera i hånden, og vi får virkelig lyst til at tage med hende ud på eventyr i naturen.

Karoline har desuden lige fået den sødeste Golden Retriever – endnu en god grund til at følge med i hendes aktive liv.

Naomi Osaka

Hvis du endnu ikke er stødt på Naomi Osaka på Instagram, så er det altså på tide! Naomi er en professionel tennisspiller, der repræsenterer Japan, og med sejren i US Open tilbage i 2018 blev hun den allerførste japaner, der vandt turneringen Grand Slam.

I forbindelse med at Naomi trak sig fra tennisturneringen French Open for at passe på sit mentale helbred, har hun udtalt til Time Magazine, at man aldrig kan tilfredsstille alle, og den pointe synes vi er god at huske på!

Anne-Marie Rindom

Er du til sejlads og fart over feltet, så skal du klikke dig ind på Anne-Marie Rindoms profil på Instagram. Anne-Marie er dansk sejler, og hun har netop vundet guld ved OL 2020 i disciplinen Laser Radial. Hvor sejt er det ikke lige? Vi følger i hvert fald med på sidelinjen!

MestLæste