fjern acne
Helbred & balance

WHAT! Kommer der en vaccine mod akne??

Af Louise Wethke Buch 6. april 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Akne og bumser er megasvært at komme af med! Heldigvis er forskere lige nu i fuld gang med at udvikle en vaccine mod akne.

Lider du af akne eller uren hud? Så er der muligvis gode nyheder på vej. Forskere i USA er ifølge Allure.com lige nu i fuld gang med at udvikle en vaccine, der virker mod akne.

Læs også: Sådan dækker du den største bums på to minutter

Men det er meget svært at finde det rette middel mod akne, forklarer lederen af forskningsprojektet Eric C. Huang, og derfor har det taget lang tid at udvikle:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Akne kommer delvist af en bakterie, der følger dig gennem hele livet. Men vi ville ikke udvikle en vaccine mod den, for bakterien er også god for dig. Vi fandt i stedet en modgift til den betændelse, bakterien skaber, som fører til acne.

Nu mangler forskerne bare at teste vaccinen på patienter. Så det kan endnu tage et til to år, før vaccinen er gennemtestet.

Læs også: Model bliver hyldet efter akne-billede

I mellemtiden kan du se, hvad de bedste midler mod akne og bumser er lige nu:

Deallerbedstemidlermodbumser

SalicylsyreMange, der døjer med bumser, skrubber deres hud rigtig meget for at prøve at få dem til at forsvinde. Men det kan faktisk bare gøre bumserne værre, fordi man irriterer huden. Prøv at se, om du kan finde en ansigtsvask med salicylsyre i stedet for. Salicylsyre sørger for at eksfoliere huden, så dine porer ikke bliver tilstoppet af døde hudceller og olie, og derfor får man færre bumser.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Omega 3Når man døjer med betændte bumser, er det fordi, der går inflammation i de tilstoppede talgkirtler i huden. Derfor kan man sagtens skrue op for sit indtag af sunde, anti-inflammatoriske fødevarer, og der er specielt fiskeolie virkeligt godt! Faktisk er der flere videnskabelige studier, der har vist, at omega 3 kan være med til, at man får færre bumser. Omega 3-fiskeolie findes selvfølgelig i fisk og skaldyr, så det er en god idé at spise det mindst to gange om ugen.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
BenzoylperoxidHar du hørt om bumsecremen Basiron? Der er helt sikkert mange teenagere, der kender den, og det er der god grund til, for den er virkelig god til at få bumserne til at forsvinde. Midlet virker ved at hæmme væksten i de bakterier, der giver bumser, samtidig med at det opløser hudorme. Det kan købes i håndkøb på apoteket, men man skal være lidt forsigtig, når man bruger det, for det afbleger ret nemt tøj og sengetøj. Husk at læse indlægssedlen grundigt, inden du begynder at bruge Basiron, og det er også en god idé at snakke med din læge om det først.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Zink Nogle forskere har fundet ud af, at et tilskud af zink kan hjælpe mod alvorlige tilfælde af bumser. Men inden du går ned i Matas og køber et glas med zinkpiller, er det en god idé lige at tale med din læge, for det er ikke sundt bare at spise en masse kosttilskud for at få sine bumser til at forsvinde. Hvis din læge siger god for det, kan du lave et forsøg på tre måneder for at se, om det hjælper på din hud. Du kan også bare skrue op for dit indtag af fødevarer med et højt zinkindhold for at se, om det hjælper. Fisk, skaldyr, frø, kød og fuldkornsprodukter indeholder meget zink.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Fugt Vidste du, at tør hud faktisk kan gøre, at du får endnu flere bumser? Det lyder skørt, for man tænker jo, at fedtet hud giver bumser, og det er sådan set også rigtig nok. Problemet er, at mange teenagere, der døjer med bumser, vasker deres hud så meget, at den bliver helt tør, og så begynder den bare at producere endnu mere olie, som altså i sidste ende resulterer i flere bumser. Derfor er det vigtigt, at du husker, at din hud også har brug for fugt, selv om du har bumser. Drik en masse vand, og spørg efter en fugtgivende dagcreme uden olie, som du kan smøre på din hud for at fugtmætte den.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Din læge kan hjælpeHvis du føler, at du har prøvet alt for at få din akne under kontrol, og der bare ikke er noget, der virker, kan din læge også hjælpe dig. Han kan tilbyde forskellige behandlinger, der er lidt skrappe, men som helt sikkert kan få bugt med dine bumser. Og hvis han ikke selv kan hjælpe dig, kan han henvise dig til en hudlæge, som er ekspert i at behandle bumser.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk

Læs mere om