Helbred & balance

Træn din mave, ryg og talje

Af Line Sølvhøj Jensen 29. april 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nu nærmer sommeren sig, og så gider man altså ikke lige tage i fitnesscentret for at træne. Men du kan sagtens træne derhjemme. Her får du tre øvelser til at træne din mave, ryg og talje.

Du bør ikke kun træne din mave for at få et vaskebræt! Det er nemlig godt bare at få trænet dine muskler engang imellem for at holde dine muskler og din krop sund og stærk. Selv om du går efter vaskebrættet, så er det vigtigt, at du også træner din ryg og talje. Hvis dine mavemuskler er stærke, så har din ryg nemlig også brug for at være stærk.

Læs også: Dyrk motion uden at røre en finger.

Du kan træne derhjemme, og når du har tid. Og heldigvis behøver du ikke bruge mere end et kvarter på at træne, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Jo mere, du træner, jo hurtigere bliver dine muskler stærke og synlige. Så giv bare træningen fuld gas!

Husk at strække ud, når du er færdig med at træne.

Læs også: 6 nemme genveje til en sundere hverdag.

maveøvelse

Mave

Læg dig på ryggen og løft din højre skuldre op mod dit venstre knæ. Bagefter bytter du, så du tager venstre skulder op imod højre knæ. Hvis du kan lave øvelsen 3 x 20 gange, så er vaskebrættet snart på vej!

rygøvelse

Ryg

Læg dig på maven, så du kigger ned i gulvet. Løft højre ben og venstre arm, og derefter tager du venstre ben og højre arm. Hvis du kan lave øvelsen 20 gange og gentage den 3 gange, er du godt på vej til en stærk og sund ryg.

talje, øvelse

Talje

Du kan træne din talje med en hulahopring. Find et sted, hvor der er god plads, og så er det bare med at "hulahoppe" i 5 minutter.

[faktaBox]

MestLæste