Helbred & balance

Tips til fin efterårshud

Af Stine Kærsgaard 22. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Når temperaturen og luftfugtigheden ændrer sig, skal du tænke ekstra meget over, hvordan du behandler din hud. Læs her, hvad du kan gøre for at holde din hud sund i efterårskulden.

Ofte handler hudpleje om huden i ansigtet, men vi skal altså OGSÅ huske at pleje huden på vores krop!

Læs også: Test: Passer du godt nok på din hud?

I galleriet her har vi samlet nogle gode fifs til, hvordan du kan holde din hud efterårssund.

Tipstilfinefterårshud

Kulde er den helt store synder, når det kommer til at få tør hud. Derfor er det vigtigt, at du dækker dig til de steder, hvor du kan. Brug vanter, så du ikke får tørre hænder, når du cykler i skole, og dæk dit ansigt til med hue og halstørklæde (du skal selvfølgelig stadig kunne se ud!).
Hænderne er superudsatte om vinteren, og derfor er det vigtigt, at du altid har en god håndcreme med dig i tasken. Overdriv dog ikke, da det kan medføre, at din hud vænner sig så meget til at blive smurt ind, at den bliver fuldstændig tør, hvis du ikke lige får gjort det i nogle timer.
Varmt vand er noget af det værste, man kan udsætte sin hud for, hvis den i forvejen er tør! Lad derfor være med at tage alt for lange og varme bade. Hvis du har meget tør hud, kan du nogle gange vaske dig med en vaskeklud i stedet.
Olie fugter rigtig godt, hvis den bliver smurt på lige efter badet, hvor din hud stadig er lidt fugtig. Lad den tørre helt ind, før du tager tøj på. Der findes rigtig mange forskellige slags, så prøv dig frem og vælg en, der passer til din hud!
Bliver din hud i ansigtet også meget tør, er det en god idé at investere i en fugtmaske, som du kan bruge et par gange om ugen. Få ekspedienten til at hjælpe dig med at finde en maske, som passer til din hudtype.
Gør det til en vane at smøre dig ind i creme inden, du går i seng. Brug en natcreme til ansigtet, og smør dine hænder og fødder ind i en god, fed creme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.