Helbred & balance

Tips til en sund dag

Af Redaktionen 11. oktober 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har besluttet dig for, at du skal være sund i dag, men hvordan holder du det? Få tips til, hvordan du er 100 procent sund her!

Det føles ikke altid nemt at skulle være sund, men vi har lavet en lille dagsplan, der måske kan hjælpe dig til at holde dig frisk og sund en hel dag.

Læs også: Spis dig til hvidere tænder.

Klokken 6.30
Stå op og løb eller gå en tur. Du bliver dejlig frisk og får appetit på morgenmad. Tag cyklen i skole, eller stå af et stop tidligere end normalt, hvis du er med bus. Så er du helt vågen til første time.

Klokken 10.00
Mellemmåltider er vigtige, så du har energi til at følge med i matematiske ligninger og engelsk grammatik. Spis et stykke frugt i det første frikvarter, og husk at have en flaske vand i tasken, for godt med væske holder kroppen sund.

Klokken 12.00
Det kan være fristende at købe frokosten i kantinen, men det er både dyrt i længden og ofte ikke alt for sundt. Smør en lækker sandwich hjemmefra, eller hav rester med fra aftensmaden. På den måde sparer du penge og kan helt selv bestemme, hvad du vil spise.

Læs også: Guide: Fitness for begyndere.

Klokken 14.30
Åh, hvor har du bare lyst til en kæmpe slikpose eller en mega Nutella-mad. Tæk i stedet i sunde snacks dom for eksempel frugt, nødder eller knækbrød med lækkert pålæg. Prøv at aftale med en veninde, at I kun må spise søde sager i weekenden, og hjælp hinanden med at holde det.

Klokken 16.00
Frisk luft hver dag er supervigtigt or dit helbred, så gå en lang tur med din yndlingsveninde, eller tag din lillebror med på legepladsen. Din hjerne får luft, der hjælper den til at fungere optimalt, og du får masser af D-vitaminer, hvis solen skinner.

Læs også: 5 gode træningsapps til maven.

Klokken 18:30
De fleste forældre elsker, hvis man vil hjælpe med aftensmaden, så aftal med dem, at du laver mad engang om ugen. Lav dine egne sunde livretter, og undgå samtidig din mors sovs og kartofler. Prøv dig frem med en lækker salat eller wok med masser af grøntsager.

Klokken 21.00
At grine og være glad er noget af det bedste, du kan gøre for din krop. Find de sjoveste YouTube-videoer på computeren, eller sæt din yndlings-komedieserie i dvd'en. Du forbrænder kalorier, når du grinerm og så giver det også overskud og s.elvtillid.

Læs også: Hvad sker der, når man drikker cola?

Klokken 22.00
Det er vigtigt med masser af skønhedssøvn, og som teenager skal du have ni timer hver nat, for ellers kan det gå ud over dit helbred. Så husk ikke at gå alt for sent i seng, hvis du skal i skole næste dag.

Læs mere om

MegetMere