Helbred & balance

Squats: Sådan gør du!

Af Luise Gregersen 14. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Squats er en af de niceste træningsøvelser, du kan lave. Squats træner nemlig hele kroppen! Vi guider dig til, hvordan du laver de perfekte squats.

Squats - hvad er det?

Squats bliver af nogen kaldt den vigtigste træningsøvelse, du kan lave, og det er der faktisk en rigtig god grund til. Squats er nemlig en øvelse for hele kroppen, for når du laver squats træner du både hofter, balder, lår og styrker maven. Squats giver dig også en bedre balanceevne og koordination. Squats er med andre ord perfekte til at få en flot og stærk bagdel!

Læs også: Den perfekte træningsplayliste
 

Squats - sådan gør du!

Squats - trin 1:
Når du laver squats, skal du stå med fødderne i skulderafstand eller lidt bredere.
Squats - trin 2:
Rul dine skuldre tilbage. Armene er med til at holde din balance, når du laver squats, så stræk dine arme ud, så de er parallelle med gulvet, og vend håndfladerne ned.
Squats - trin 3:
Sug maven ind og spænd op i bækkenet. Strit med numsen, og gå ned i knæ. Det er vigtigt, at du lader din vægt hvile på dine hæle, når du laver squats, ellers kan du få en grim knæskade! Prøv eventuelt at løfte tæerne lidt fra gulvet, så du er sikker på, at du laver dine squats rigtigt.
Squats - trin 4:
Når din bagdel er så langt nede, som den kan komme i dine squats, er det vigtigt, at du husker at holde overkroppen og ryggen lige.
Squats - trin 5:
Hvis du er rigtig sej, kan du prøve at få din bagdel længere ned end dine knæ, når du laver squats. Prøv eventuelt at stille en lille kasse bag dig, som du forsøger at røre med bagdelen, hver gang du sætter dig i dine squats.

Læs også: 4 øvelser til stærkere arme
 

Squats - almindelige fejl

Squats - fejl nr. 1:
Du gå ikke langt nok ned, når du laver squats. Det er fristende kun at gå så langt ned i sine squats, at dine lår er parallelle med gulvet, men som regel kan du sagtens gå endnu dybere. Så får du meget mere ud af dem!
Squats - fejl nr. 2:
Du varmer ikke nok op inden dine squats. Det er vigtigt, at du varmer ordentligt op, før du begynder at lave squats. Hop op og ned på stedet, lav sprællemænd, eller stræk dine ben ordentligt igennem, inden du laver dine squats.
Squats - fejl nr. 3:
Dine knæ peger udad eller indad, mens du laver dine squats. Prøv at kigge i et spejl, mens du laver dine squats, så du kan holde øje med, at de hele tiden peger lige frem.

Læs mere om

MegetMere