Helbred & balance

Spark dig selv i gang!

Af Line Sølvhøj Jensen 29. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Udskyder du lektierne til sidste øjeblik? Og bliver den løbetur bare aldrig til noget? Få råd til, hvordan du sparker dig selv i gang her.

Kniber det med at tage dig sammen, og går du altid rundt med dårlig samvittighed over, at du aldrig får gjort tingene, eller at det sker i sidste øjeblik? Her får du et par gode råd til, hvordan du sparker dig selv i gang.

Læs også: 14 tegn på du er blevet doven

Tag små skridt
Hvis du gerne vil i gang med at dyrke motion, så start i det små. Ikke noget med at tvinge dig selv til at løbe fem kilometer den første dag, for så risikerer du bare at miste modet fuldstændig. Tag en tur på for eksempel en kilometer, hvor du går noget af vejen. Bare det, at du får løbet lidt, så har du jo allerede løbet mere, end du plejer!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Beløn dig selv
Sig for eksempel til dig selv, at hvis du får lavet alle dine lektier i god tid, så må du godt se alle dine yndlingsserier hele søndagen - hvis ikke, så er det strengt forbudt! Du kan også købe en ting, du ønsker dig, som en præmie for, at du har afleveret dine opgaver til tiden. Men husk ikke at snyde!

Skriv til dig selv
Skriv et brev til dig selv, men skriv det som om, det var din bedste veninde, du skulle give nogle råd. Skriv for eksempel, at du godt ved, at hun ikke gider, men at hun får meget mere tid til at have det sjovt, når hun ikke skal stresse over det i sidste øjeblik. Måske indser du fordelene ved at komme i gang!

Læs også: Sundhed - Slut med dårlige undskyldninger!

Planlæg det
Skriv ind i din kalender, at du for eksempel skal lave lektier eller dyrke motion på et bestemt tidspunkt. Du kan eventuelt aftale med veninde, at I skal gøre det sammen. Det lidt sværere at droppe det, når du har en aftale med en anden om, at I skal gøre det sammen.

Sig til dig selv:
• Hvem er det, jeg snyder ud over mig selv?
• Jeg er verdens sejeste person, hvis jeg får taget mig sammen!
• Jeg VIL altså komme i gang!
• Tænk engang, at jeg lader dovenskaben vinde over mig!
• Jeg gjorde det, jeg gjorde, jeg gjorde det! (når du altså har gjort det!)

Læs også: Kom i gang med at løbe

MestLæste