Instagram
Helbred & balance

Se de vilde billeder: Der er kun fem sekunder mellem de her to Instagram-posts

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 1. februar 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Wow! Den her pige viser virkelig, hvor anderledes ens krop kan se ud på billeder.

Hvis du tit er på Instagram, har du sikkert lagt mærke til, at der er rigtig mange billeder af kroppe. Der er blandt andet før-og-efter-billeder af kropstransformationer og spejl-selfies nede fra fitnesscenteret. Kropsaktivister har længe været ude at kritisere den slags billeder for at give et forkert og urealistisk billede af kroppe. Nu er en af dem gået skridtet videre og rent faktisk vist, hvor urealistiske kropsbillederne på Instagram kan være.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kropstrend på Instagram skal stoppe NU!

Milly Smith er 23 år og har nemlig lagt det her billede op, som hun har fået megameget ros for:

A photo posted by Milly Smith (@selfloveclubb) on

I billedteksten skriver Milly, at der er fem sekunder mellem de to billeder. På det ene har hun taget opstrammende strømpebukser på, imens hun retter sig op og skubber numsen bagud. På det andet står hun helt normalt. Millys budskab med billedet er tydeligt:

- Jeg har det godt med min krop på begge billeder. Den er ikke mere eller mindre værd på et af dem. Den er ikke mere eller mindre menneskelig på et af dem. Det er vildt, at vi er blevet så blinde over for, hvordan en uposeret krop ser ud, at folk ville finde mig mindre attraktiv efter fem sekunder og en anden kropsholdning. Hvor vildt åndssvagt er det ikke lige?

Læs også: Skuespiller takker for appelsinhud på forside

Det er altså ret vildt, at den samme krop kan se SÅ forskellig ud på to billeder. Det viser jo, at man ikke altid kan stole på de kroppe, man ser på de sociale medier.

Husk, at du (og din krop!) er smuk, som du (og den) er.

Synes du, at din krop er mærkelig? Den er sikkert helt normal! Se bare i galleriet:

Erminkropunormal?

Bryster, der ikke er lige storeDet er helt normalt, at bryster ikke er lige store. Faktisk har en undersøgelse vist, at det er mere ”unormalt” at have bryster, der ér lige store. Det er næsten altid det venstre bryst, der er størst.
Grimme fødderFødder er bare ikke altid så smukke, og det er helt normalt – Bianco (ja, dem med skoene!) har lavet en undersøgelse, der viste, at 7 ud af 10 synes, deres fødder er det grimmeste ved deres krop.
Bumser på ryggenAkne er en kronisk betændelsestilstand i hudens talgkirtler. Du har flest talgkirtler i ansigtet, på ryggen og brystet – og det giver altså ret god mening, at du får bumser på ryggen. Du kan købe nogle produkter til at rense og behandle med på apoteket.
StrækmærkerStrækmærker er helt normale, og noget, de fleste kvinder kender til. Regelmæssig motion kan gøre strækmærkerne mindre synlige. Og ellers er det bare at embrace dem, de er en del af dig, og du er smuk, som du er.
Indre kønslæber, der kan sesEn stor, dansk undersøgelse har for nylig vist, at 45 % af alle kvinder har skjulte kønslæber, og 55 % har synlige – det er altså ganske normalt, at dine inderste kønslæber kan ses.
Hår på mavenDet er meget forskelligt, hvor på kroppen man har hår. Der er nogle, der har hår på maven, nogle, der har sorte hår på armene, og nogle, der har mørke hår på hagen. Hvis dine hår er mørke og grove, og du har mange af dem, så snak med din læge om det. Måske er der en ubalance i dine hormoner.