Helbred & balance

Sandt eller falskt om sundhed

Af Line Sølvhøj Jensen 16. juli 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bliver du virkelig i godt humør af at spise chokolade, og er det rigtigt, hvad ordsproget siger, at ”et æble om dagen holder lægen ad vejen”? Få svaret her!

Vi har samlet de typiske spørgsmål om sundhed, og her får du svaret på, hvad der er sandt og hvad der er falskt.

Kamillete virker beroligende på din krop = Sandt
Kamillete er en sandt lægemiddel, så hvis du føler dig stresset eller er begyndt at blive syg, så snup en kop kamillete.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Et æble om dagen holder lægen ad vejen" = Falskt
Desværre kan du ikke helt undgå sygdomme, hvis bare du spiser et æble om dagen. Ordsproget fortæller bare, at det er sundt at spise frugt og grøntsager.

Du bliver i bedre humør af at spise chokolade = Sandt
Chokolade indeholder et stof, der får humøret til at stige. Men det betyder altså ikke, at du skal spise en hel plade chokolade, for så bliver du helt sikkert ikke i godt humør!

Læs også: Gode tips om sundhed.

Du SKAL drikke to liter vand om dagen = Falskt
Du får ikke kun væske fra det, du drikker, men også fra det, du spiser, og hvis du for eksempel drikker te. Derfor behøver du slet ikke at drikke to liter vand om dagen. Drik når du er tørstig og til alle måltider.

Rå grøntsager er sundere end kogte grøntsager = Sandt
Når grøntsager bliver kogt, så kan nogle af vitaminerne godt forsvinde. Derfor får du allerflest vitaminer, hvis du spiser rå grøntsager.

Lightprodukter er sunde = Falskt
Det er rigtigt, at der ikke er sukker i lightprodukter, men der er andre sødestoffer i, som gør, at de ikke er supersunde. Derfor skal du ikke bare proppe dig med lightprodukter, men skal du vælge mellem en almindelig cola og en cola light, så er det bedre at vælge lighten.

Læs også: Tag på på en sund måde.

Du får bumser af usund mad = Sandt
Et gammelt ordsprog lyder, at "du er, hvad du spiser". Og hvis du propper dig med pizza, burgere og pomfritter, så kan du godt regne med, at det kan ses på din hud.

Du må ikke gå i vandet en time efter, du har spist = Falskt
Det er noget, dine forældre har fundet på! Du får hverken mavekramper eller synker til bunds, hvis du går i vandet lige efter, du har spist.

Du bliver mere brun af at spise gulerødder = Sandt
Men det kræver altså, at du spiser RET mange gulerødder om dagen.

Læs også: Hvorfor skal jeg drikke vand?

Du må ikke spise fedt = Falskt
Din krop har brug for fedt, men det betyder ikke, at du skal proppe dig med fede sager. Der er også forskel på fedt. Det fedt, der for eksempel findes i fisk og nødder, er sundt og noget, din krop har brug for.

Det er sundt at grine = Sandt
Det er helt rigtigt, at det er sundt at grine. Faktisk så forbrænder du både nogle kalorier, når du griner, men det er også godt for dit helbred.

MestLæste