Helbred & balance

Sådan kan du træne gratis

Af Line Sølvhøj Jensen 17. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Selv om du ikke har råd til at træne i fitnesscenter, så kan du sagtens træne din krop. Her er nogle øvelser, som du kan lave helt gratis.

Forbedr din kondition
Vil du gerne have en bedre kondition, så kan du forbedre den på mange måder udenfor. Du kan løbe eller cykle en tur, eller du kan lave englehop udenfor i haven. Find også dit gamle sjippetov frem, og hop løs.

Træn din mave
Læg dig på græsset og lave 10-20 mavebøjninger. Hold en pause, og gentag så øvelsen. Det er vigtigt, at du ligger på noget blødt, så hvis du laver mavebøjningerne på fliser, så husk et underlag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kom igang med træningen!

Træn din ryg
Stil dig med spredte ben og sving dig forover, så din højre hånd rører din venstre fod. Skift derefter, så din venstre hånd rører din højre fod. Gentag øvelsen 20 gange.

Træn biceps
Biceps er den muskel, der sidder øverst på din overarm. Hvis du vil træne den, så skal du i gang med at lave armbøjninger. Hvis du har svært ved at lave øvelsen, så læg dig på knæene i stedet for. Det gør øvelsen mindre hård at lave. Lav øvelsen 10-20 gange.

Læs også: 10 nemme genveje til sundhed.

Træn triceps
Triceps er den muskel, der sidder øverst på din underarm. Vil du træne triceps, så start med at finde to bænke. Løb hurtigt mellem de to bænke, og lave armbøjninger på bænken. Løb tilbage til den anden bænk og lav armbøjningerne her også. Lav øvelsen 10-20 gange.

Bliv bedre til at løbe
Løb hurtigt mellem to træer, som står cirka 20 meter fra hinanden. Giv den max gas og løb alt, hvad du kan. Tænk hele tiden over, om du kan give den en tand ekstra, så du løber lidt hurtigere.

Læs også: Kom i form derhjemme.

MestLæste