Helbred & balance

Sådan får du gratis motion

Af Line Sølvhøj Jensen 24. oktober 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er ikke altid, at lommepengene rækker til træning i fitnesscentret eller at du kan gå til en bestemt type sport. Men heldigvis kan du sagtens få motion alligevel – og det er helt gratis.

Du har løbet, cyklet og gået lange ture med hunden, men det er bare ikke sjovt længere. Bare rolig - vi har ti tips til, hvordan du får motion på en anderledes måde.

Læs også: Sådan kan du træne gratis

1. De huslige pligter
Du kan få supermeget gratis motion derhjemme. Tag for eksempel opvasken, støvsug hele huset, vask gulve, giv væggene en ny klat maling eller hjælp til med havearbejdet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Shop
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du får faktisk god motion af den helt store shoppetur. Snup bare alle butikkerne og rend op og ned i butikkerne flere gange.

3. Kys din kæreste
Ikke bare et enkelt trutmund-kys, men mange og gerne de lange og lidt mere saftige af slagsen. Tro det eller ej - du forbrænder faktisk det, der svarer til en kvart chokoladebar ved at kysse din kæreste 28 gange!

Læs også: Kys løs - det er sundt!

4. Tag trappen
Spring rulletrappen eller elevatoren over. Måske tror du ikke, at det giver så meget at tage trappen, men det gør det faktisk. Og så træner du både dine ben og balder.

5. Ud i det blå
Pak tasken og gå en lang tur i parken, tag på stranden og svøm en lang tur eller tag på sightseeing i byen, hvor du går rundt fra sted til sted.

6. Ryd op
Er det længe siden, værelset er blevet gjort rent? Tag en ordentlig omgang, hvor du rydder grundigt op på dit værelse, og bagefter giver du det en ordentlig tur med både støvsugeren og rengøringskluden.

7. Det aktive frikvarter
Du får motion, bliver mere frisk og klar til næste time, hvis du får lidt frisk luft i frikvarteret. Spil bold eller gå en tur rundt om skolen, når pauserne melder sig.

Læs også: Hold dig sund og skøn i skolen

8. Hjælp andre
Hvis du ser en bold trille af sted, så er det med at hente den, og hvis du møder en gammel dame i supermarkedet, så spørg om du kan hente nogle varer for hende. Jep, den motion tæller også.

9. Tilbyd at handle ind
Der er både dømt motionstræning, når du går ned og handler, og styrketræning, når du bærer de tunge poser med varerne. Af sted, af sted!

10. Vink farvel til bussen
Når solen skinner, så er det næsten synd at tage bussen i skole. Snup cyklen, dine inliners eller gå i skole. Tag eventuelt din ipod i ørerne - så sætter du automatisk tempoet lidt op.

Læs også: Bliv sund med din iPhone

MestLæste