Helbred & balance

Sådan får du en times motion om dagen

Af Line Sølvhøj Jensen 26. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du svært ved at finde tid til at dyrke motion? Vi har samlet en masse tips til nem motion, så du kan få en times motion om dagen næsten uden at opdage det.

Skolen er begyndt igen, du vil gerne se veninderne, følge med i dine yndlings tv-serier, finde et fritidsjob og holde styr på værelset! Og hvordan skal du så overhovedet kunne nå at få en times motion om dagen?

Bare rolig, vi har samlet en masse tips til nem motion, så det slet ikke bliver noget problem at få en times motion om dagen!

Læs også: Hvad sker der, når man drikker cola?

Motion med veninderne
Når du ses med veninderne, så få flettet noget motion ind. I kan for eksempel:

• Gå til en sportsgren sammen.

• Finde en Zumba-video på YouTube og danse derhjemme.

• Sludre, mens I går en lang tur.

• Tage i svømmehallen sammen.

• Lave jeres egen koreografi ud fra fede musikvideoer.

Test dig selv: Har du nok energi?

Motion foran fjernsynet
Hvorfor ikke bruge tiden foran fjernsynet på at få motion? Har I en stepmaskine eller en motionscykel derhjemme, så er det oplagt at hoppe på den, mens du ser dine yndlingsserier i fjernsynet. Du kan også lave maveøvelser imens - du opdager sikkert ikke, hvor hurtigt der er gået en time, når du samtidig er optaget af fjernsynet.

nem motion, gratis, tips

Huslige pligter
Ville det ikke være perfekt, hvis du kunne dyrke motion OG få penge for det? Det kan faktisk give sved på panden at støvsuge, vaske gulv, slå græs eller lufte hunden. Giv den ekstra gas, så du får lidt motion ud af det - dine forældre bliver megaglade, og du tjener lommepengene imens!

Læs også: Den perfekte trænings-playliste.

Motion i skolen
Det er oplagt at bruge frikvartererne i skolen på at få motion. Du får samtidig frisk luft og ny energi. Spil fodbold mod drengene, cykl en tur med veninderne, spil rundbold, langbold eller basketball i skolegården - der er mange muligheder!

Op på cyklen
Det er gratis, supernemt og så slipper du for at stå og vente på bussen. Tag cyklen, hver gang du skal noget. Hvis du tæller minutterne sammen, kommer du hurtigt op på en times motion.

Læs også: Bliv sund efter sommerferien.

MestLæste