Helbred & balance

På det her tidspunkt skal du spise din morgenmad

Af Stine Kærsgaard 27. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Morgenmad er supervigtigt, men hvornår er egentlig det helt rigtige tidspunkt at spise den på?

De fleste af os har hørt, at morgenmaden er et vigtigt måltid. Men faktisk er det ikke helt ligegyldigt, hvornår vi spiser den. For tidspunktet for, hvornår du spiser dagens første måltid, kan nemlig være afgørende for, hvordan din dag kommer til at se ud. Det skriver Metroxpress.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Test: Hvor sund er din morgenmad?

Når du står op om morgenen, vil dit blodsukker være lavt, og derfor er det vigtigt, at du spiser noget inden for din første vågne time. Det fortæller diætisten Chloe Miles til det britiske medie Independent.

- Hvis man ikke spiser morgenmad, kan det påvirke energiniveauet og koncentrationen, det er afgørende at lære børn at spise morgenmad, fortæller hun.

En undersøgelse fra Arla viser i øvrigt, at danskerne ikke er særligt gode til at prioritere morgenmaden – faktisk bruger halvdelen af os ikke mere end fem til ti minutter på dagens første måltid. Ja, vi kan vist alle godt genkende det der med at sluge havregrynene, samtidig med at håret bliver redt og tasken pakket.

Læs også: 20 ideer til morgenmad

Så hvis du spiser morgenmad, er du godt på vej, og spiser du den forholdsvis hurtigt, efter du er vågnet, så kan du faktisk ikke gøre det meget bedre!

Her i galleriet kan du læse en masse om morgenmad:

Altduskalvideommorgenmad

Et blødkogt æg eller en lille æggekage er fyldt med protein og holder dig mæt i lang tid. Hvis du synes, æg i sig selv er lidt kedeligt, så lav eventuelt den ”spanske omelet,” hvor der også er tomater, champignoner og peberfrugt i.
Man forbinder måske ikke lige grøntsager med morgenmad, men da vi jo skal have massere af dem i løbet af dagen, kan vi lige så godt starte tidligt på dagen. En grøntsags-smoothie med spinat, avokado og æble giver en super start på dagen.
Der er en grund til, at havregryn er de flestes favorit. Det mætter supergodt og giver dig en masse energi. Hvis du synes, det er kedeligt, så blandt grynene op med lidt nødder og rosiner.
Der findes alverdens lækre varianter af yoghurt og skyr, som du kan spise til morgenmad. Top med din yndlings musli – eller lav denne variant, som du kan drysse på.
Hvis du ikke har verdensstørste appetit om morgen, så skær lidt frugt ud og put det i en skål. Om sommeren kan du for eksempel spise friske bær og om efteråret de lækre æbler.
Et stykke groft brød med masser af kerner og lidt ost er superfint, hvis du foretrækker det som morgenmåltid.

Læs mere om

MestLæste