Helbred & balance

Nanna smed parykken foran hele Danmark: ”Det var en stor lettelse”

Af Tanja Hartmann 3. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den 15-årige Nanna Lind Kristensen lider af pletskaldethed og har mistet alt sit hår på hovedet. Til Zulu Awards 2021 stillede hun sig op på landsdækkende tv og smed parykken. Hun vil nemlig vise, man er god nok, som man er.

”Jeg har et håb om, at jeg kan være med til at inspirere andre i samme situation. Det vil betyde meget for mig, ”sådan lød det fra den 15-årige Nanna Lind Kristensen, da hun til Zulu Awards 2021 smed parykken for åben skærm.

Inde under parykken er Nanna helt skaldet. Hun lider af sygdommen alopecia areata, som også kaldes for pletskaldethed, hvor man langsomt mister håret i små pletter ad gangen. Hun håber på, at det, at hun står frem, kan hjælpe andre kvinder og piger, der er i den samme situation og få dem til at føle sig gode nok, som de er.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se videoen fra Zulu Awards lige her:

Læs også: Bliv inspireret af disse 6 kropspositive TikTokere

Er træt af at skjule det

Det er to år siden, at Nanna begyndte at tabe sit hår. Til at starte med var det meget hårdt for hende at miste sit tykke brune hår. I en lang periode gemte hun det væk under en kasket, paryk eller hue. Hun var nemlig bange for, hvad folk ville tænke om det, det fortæller hun i et Interview med TV2.

Efter noget tid blev hun træt af at skjule det, og hun besluttede sig for at vise sig selv frem, som hun er. Derfor lavede hun en video på sin Instagram, hvor hun for første gang tog parykken af foran sine følgere. Den kan du se lige her:

Selvom det var en hård beslutning, var det også til stor lettelse for Nanna. Til hendes overraskelse tog folk nemlig rigtig godt imod det, og der er kun kommet søde kommentarer hendes vej.

- For et stykke tid siden, var jeg rigtig bange for at vise det til folk. Men da jeg så lagde det op på de sociale medier, var det en kæmpe lettelse for mig. Folk var rigtig søde omkring det, fortalte hun til Zulu Awards.

Læs også: Eldina vil minde alle om, at kropshår er naturligt

Håber på at inspirere andre

Sidenhen har hun stillet sig frem i både Go’ Aften Danmark og nu også til Zulu Awards og spredt budskabet om, at alle er smukke, som de er – om det er med hår på hovedet eller ej.

Nanna har fået det meget bedre med sig selv, efter hun har fortalt ærligt om sin skaldethed. Faktisk føler hun ikke længere, at hun behøver at have en paryk på, når hun går ud ad døren, fortæller hun til TV2. Hun håber på, at hun kan give den samme følelse videre til andre, der lever med samme sygdom.

Læs mere om

MestLæste