Helbred & balance

Myter om træning

Af Oliver Kokholm Ungermann 4. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er SÅ mange myter om træning, og du har helt sikkert hørt en af de her før. Men de passer altså ikke! Tjek listen her.

Er du en af dem, der (også) er faldet for en af de mange myter om træning? Det kan du en gang for alle få be- eller afkræftet.

Læs også: Myter og fakta om teens

Vi har nemlig samlet en liste over de trænings-myter, du IKKE skal tro på, når der er en, der forsøger at overbevise dig om det. Se den her.

Myteromtræning

Nej, ikke nødvendigvis. Hvis du samtidigt har en meget usund livsstil, taber du dig ikke nødvendigvis bare ved at begynde på at dyrke motion. Madvaner og livsstil skal følge med.
Nej, sådan er det faktisk ikke! Du kan sagtens træne og brænde mange kalorier, uden at du begynder at svede – for eksempel ved at gå en lang tur eller lave nogle lette øvelser. Sved er kroppens måde at nedkøle sig selv.
Nej, sikke noget pjat. Hvis det gør ondt, gør du noget forkert, og ellers har du en skade! Så længe det føles rigtigt, og du ikke mærker nogle smerter ud over at være træt i musklerne, kan du godt regne med, at du laver din træning rigtigt, men husk at ømheden først kommer en eller to efter.
Piger kan ikke tåle lige så meget som drenge
Det er fint at lave mavebøjninger derhjemme, men du kan ikke regne med at få superstærke mavemuskler af det. Man forbrænder nemlig ikke særligt meget, når man lave mavebøjninger, og hvis man ikke forbrænder på sin mave, kommer musklerne aldrig frem. En øvelse som planken er faktisk et bedre valg.
Det er faktisk bevist, at der ikke er en effekt ved at strække ud efter træning i forhold til, hvor ondt det kommer til at gøre i dine muskler dagen efter. Men hvis du synes, det hjælper dig, skal du selvfølgelig fortsætte med at gøre det! Det kan nemlig også øge din smidighed.
Nej, der er mange, der er FOR tynde, og det er slet ikke sundt! Man kan sagtens have et par kilo ”for meget” forskellige steder og samtidigt leve en sund og god livsstil.
Nej, der er ingen effekt ved at træne på tom mave, så du kan lige så godt have lidt mad i maven, inden du går i gang – så du har energi nok til at træne.
Not! Du mister muskelmasse, hvis du ikke dyrker motion, men fedt bliver dine muskler altså ikke til. Fedt kommer fra det, du spiser.
Nej! Hvor glad du er skal ikke komme an på, hvor meget du træner, eller hvordan du ser ud. Et godt liv kan sagtens bestå af masser af lækre snacks – det foretrækker vi selv – og uden at bekymre sig om at træne hele tiden. Du skal gøre det, der gør DIG glad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste