Helbred & balance

Løbeplayliste: Det skal du høre

Af Luise Gregersen 13. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En god løbeplayliste gør din løbetur både sjovere og mere effektiv! Se vores forslag til en nice løbeplayliste her.

Har du svært ved at tage dig sammen til at få løbet en lille tur i ny og næ? Så skal du have fat i en nice løbeplayliste! Undersøgelser viser nemlig, at god musik giver din motivation et boost, og så bliver du faktisk også en bedre løber, hvis du løber til sange, der gør dig glad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Er du slet ikke til løb? Prøv en hulahopring! Se hvordan du kommer i form med hulahopringen her.

Derfor har vi samlet de sange, vi elsker at løbe til! Se vores løbeplayliste her:

Taylor Swift - "Shake It Off"

Pharrell Williams og Miley Cyrus - "Come Get It Bae"

Ariana Grande og Iggy Azalea - "Problem"

Kato og TopGunn - "Dumt På Dig"

Christopher - "Crazy"

Lukas Graham - "Mama Said"

Kesha og Pitbull - "Timber"

Britney Spears - "Work B**ch"

Icona Pop - "I Love It"

Olly Murs - "Troublemaker"

Beyoncé - "Run the World (Girls)"

One Direction - "Best Song Ever"

Derforskaldutræneudeikulden

Undersøgelser viser, at træning i det fri booster dit humør og kan øge dit selvværd. Den friske luft er god for alle! Bare 20 minutter udenfor kan booste din energi og dit humør betydeligt.
Den luft, du indånder, når du er i det fri, er langt renere end den luft, der cirkulerer rundt i fitnesscenteret. Selv om man spritter håndvægte og kredsløbsmaskiner af, kan der sidde baciller og for eksempel forkølelsesvirusser på udstyret.
I efteråret og om vinteren skinner solen i færre timer, så ud i solen, når du kan. Solen hjælper kroppen med at producere D-vitamin, som er rigtig vigtigt i forhold til et godt immunsystem.
Du bruger flere kræfter på at løbe, når du er udenfor, da der er et naturligt underlag. Derudover gør kulden også kun gode ting for din forbrænding. Man skal selvfølgelig ikke fryse, mens man ikke løber eller træner, men man forbrænder altså mere, når man træner i en temperatur omkring frysepunktet. Bare husk at vær forsigtig, når frosten rammer – det kan være rigtig glat, så du kan med fordel lave dine øvelser på græs.
Efter en lang dag i skolen med masser af indtryk og ny viden, kan det være meget beroligende at være ude i naturen. Hvis du i forvejen er lidt presset en eftermiddag, vil du opleve, at det er langt rarere at træne udenfor end inde i en hal eller i et fitnesscenter.
Nogle ender med at droppe træningen, fordi de ikke har lyst til at være i nærheden af andre mennesker under træningen – og da slet ikke, mens de sveder. En undersøgelse viser faktisk også, at træning udenfor giver lyst til at træne mere.
Sidst men ikke mindst, så er det meget nemmere at fjolle rundt og lege, når man ikke skal tage hensyn til andre i for eksempel et fitnesscenter. Lav små konkurrencer med dig selv, skrål med på løbemusikken eller en helt tredje ting.

MestLæste