Helbred & balance

Læsernes seje sport – hvad er kunstskøjteløb?

Af Nicole Lyster Bernth 20. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har fået nogle seje Vi Unge-læsere til at fortælle lidt om deres anderledes sportsgren. I denne uge fortæller Nicole om kunstskøjteløb.

Fodbold, håndbold, ridning, svømning, gymnastik - ja, det hele! Der findes jo så vildt mange sportsgrene, og mange af dem kender vi faktisk ikke så meget til. Derfor har vi spurgt nogle seje Vi Unge-læsere, om de vil fortælle om deres lidt mere ukendte sportsgren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tjek programmet: Sådan kommer du i gang med at træne derhjemme

Hvem: Nicole Lyster Bernth
Alder: 15 år

Hvad hedder din sport, og hvad går den ud på?
Min sport hedder kunstskøjteløb. Det er en slags isdans, hvor man lærer at springe, vende sig, hoppe, løfte sine ben og alt sådan noget. Det er en af de der sportsgrene, hvor det rent faktisk går ud på at se godt ud.

Hvornår startede du og hvorfor?
Jeg startede i 2009, og det var min veninde, der tog mig med. Det var rigtig hyggeligt, så jeg startede med at gå til det. Hun var godt nok min lærer det første stykke tid, og jeg var på hold med nogen på ti år, mens jeg selv var 12.

Læs: Hot og not - Zumba

Hvad er det bedste ved sporten?
Det bedste ved kunstskøjteløb er nok, når man lærer et nyt spring eller et nyt trick, hvor man så får følelsen af, at man flyver. Det er VILDT fedt! Så er der konkurrencerne, hvor man er på isen i fem minutter, men også hjælper hinanden med at tage tøj på, sætte hår og makeup. Det er supersjovt.

Og det værste?
Det værste er nok starten. Når man lige er startet med at gå til det, er det nok ikke lige så sjovt. Det er både koldt og svært, men med tiden vænner man sig til det. Noget andet træls er at falde. Det kan godt gøre ondt, men det er mest i starten, at det er træls.

Læs: Derfor skal du cykle ...

Er sporten for alle?
Sporten er HELT klart for alle! Der er en lærer på omkring 60 år. Så er der hendes datter, som går til det, og hendes pige på tre år går der også. Der hvor jeg går, er der et hold for dem op til 7-10 år, et for dem fra 7-13 år, og et hold til dem op til 18 år. Der er stadig nye på min alder, der starter til kunstskøjteløb, så det er ikke for sent, hvis en Vi Unge-læser går og leger med tanken.

Elegant dans på is i flotte dragter og med smuk makeup. Er du blevet fristet til at starte til kunstskøjteløb?

Tjek de andre seje sportsgrene her:
Brydning
Kapsejlads
Rugby

Vi Unge Facebook, Vi Unge

MestLæste