Helbred & balance

Læsernes seje sport – hvad er cheerleading?

Af Naja Marie Nielsen 12. september 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har fået nogle seje Vi Unge-læsere til at fortælle lidt om deres anderledes sportsgren. I denne uge fortæller Naja om cheerleading.

Fodbold, håndbold, ridning, svømning, gymnastik - ja, der findes jo så vildt mange sportsgrene, men mange af dem kender vi faktisk ikke så meget til. Derfor har vi spurgt nogle seje Vi Unge-læsere, om de vil fortælle om deres lidt mere ukendte sportsgren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Læsernes seje sport - hvad er rope skiping?

Hvem: Naja Marie Nielsen
Alder: 13 år

Hvad hedder din sport, og hvad går den ud på?
Jeg dyrker en sport, der hedder cheerleading. Det er en holdsport, der kræver meget samarbejde, akrobatik, styrke, hop, dans, råb og meget mere. Som cheerleader behøver man ikke at "heppe" på en fodboldklub, håndboldklub eller andet. Der er rigtig mange klubber i dag, som er selvstændige klubber, der primært træner op til konkurrencer.

Hvornår startede du og hvorfor?
Jeg startede til cheerleading i starten af september 2007, da jeg var 8 år. Dengang gik jeg på fritidshjem, hvor der kom nogle cheertrænere ud og lærte os lidt om cheerleading. Jeg syntes, det var helt vildt sjovt, og lige siden dengang har jeg elsket det.

Læs også: Sådan kommer ud i gang med at træne derhjemme

Hvad er det bedste ved sporten og det værste?
Der er mange rigtig gode ting ved cheerleading, men det bedste er nok venskabet med ens holdkammerater og konkurrencer som DM, EM (hvis man kvalificerer sig til det), og VM (hvis man kommer på det danske cheerleading landshold).

Og det værste?
Det værste er, når man har trænet rigtig hårdt op til en konkurrence, hvor det hele så mislykkedes. Når det sker, må man bare smile og se glad ud, selv om man er utrolig skuffet.

Læs også: Er sundt slik sundt?

Er sporten for alle?
Ja, alle kan starte til cheerleading. Der findes hold i alle aldersgrupper for både piger og drenge.

Tak for svarene Naja. Vi tænker stadig på "Bring It On", når vi hører om cheerleading :)

Har I prøvet at gå til cheerleading?

Tjek de andre seje sportsgrene her:
Kunstskøjteløb
Brydning
Kapsejlads
Rugby

Vi Unge Facebook, Vi Unge

MestLæste