Helbred & balance

Jul på den sunde måde

Af Sara Wilkins 19. december 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Når det er jul, skal man bare give los og spise al den lækre julemad! Det er jo kun en gang om året! Men hvis du alligevel har fået lidt for mange af de dejlige småkager og flæskestegen, så læs med her – du kan nemlig godt få en sundere jul.

? Mørk chokolade er en del sundere end alt det andet! Derfor kan du foreslå din mor, at hun bruger den mørkere af slagsen, næste gang hun bager i køkkenet!

? Hvis du har en sød tand, så prøv at skifte al slikket og kagerne ud med noget lækker frugt, der jo er fyldt med naturlig frugtsukker! Ananas, appelsiner og bananer er et hit!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

? Bevæg dig! Der er masser af sjove muligheder for at røre sig i julen - find skøjterne frem og hiv din bedste veninde med ud i skøjtehallen! Eller dans et par ekstra gange rundt om dit juletræ!

? Selvom sodavand er meget fristende til de mange hyggelige julearrangementer i december, så er det altså noget af det mest usunde. Husk at drikke masser af vand eller mælk til maden!

? Julebordet er altid fyldt med masser af kød, kartofler og sovs - men du må altså ikke glemme de gode grøntsager! Det er vigtigt med næring, og du får meget mere energi, hvis du husker at spise sundt og varieret.

Læs også: Få bløde fødder i julen

MestLæste