Helbred & balance

Hvorfor skal man vælge økologisk?

Af Line Sølvhøj Jensen 23. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvorfor er det lige, at du skal vælge økologiske produkter, når du køber noget? Her får du nogle supergode grunde til at vælge økologisk!

Når et produkt er økologisk, så betyder det, at produktet ikke er sprøjtet med sprøjtemidler og at det ikke indeholder kunstige tilsætningsstoffer, men at produktet er helt naturligt.

Landmanden sprøjter med sprøjtemidler på sine marker for at undgå, at der kommer skadedyr og ukrudt. Men sprøjtemidlerne kan trænge ind i produkterne, og det kan derfor være farligt for os, når vi spiser dem. Derfor kan det være en god idé at vælge økologiske produkter, når du køber noget.

Læs også: Hvad er det nu lige, at CO2 er?

Derfor skal du vælge økologisk:

? Du kan være helt sikkert på, at der ikke er sprøjtemidler, giftstoffer eller kunstgødning i økologiske produkter, som du risikerer, der er, når du køber noget, der ikke er økologisk.

? Økologisk mad smager bedre, fordi det indeholder flere nærings- og smagsstoffer, og så er der mange flere vitaminer i, end der er i almindelige madvarer.

? Når du køber økologiske produkter, så er du er med til at støtte et bedre og sundere miljø.

? Der er ikke tilsat kunstige farver i det, du spiser, når du spiser økologisk mad.

? Du er med til at sørge for, at naturen i Danmark bliver bedre, fordi den økologiske dyrkning giver flere blomster, fugle og planter.

? Når du spiser økologisk mad, så kommer det fra dyr, der har haft masser af plads at bevæge sig på, og der er et krav om, at de både får frisk luft, motion og dagslys.

? De økologiske produkter, du køber, er helt naturlige, og derfor er de meget sundere og bedre for din sundhed, end produkter der ikke er økologiske.

? Du er med til at sørge for, at grundvandet ikke bliver forurenet af rester fra sprøjtegifter, hvis du vælger de økologiske produkter frem for almindelige produkter.

Læs også: 6 mål, der gør dit år supersundt.

Hvis du vil vælge økologisk...
Så skal du kigge efter det røde Ø, der er på varerne. Det betyder nemlig, at produktet er 100% økologisk. Det ser sådan her ud:

MegetMere