Helbred & balance

Hvilken kropstype har du?

Af Line Sølvhøj Jensen 25. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har måske hørt, at man kan have æbleformen eller pæreformen som kropstype. Men hvad betyder det, og hvilken kropstype har du?

Der findes rigtig mange forskellige kropstyper, men de meste kendte er æbleformen, pæreformen og timeglasset. Læs med her og find du af, hvilken kropstype du har og se, hvilket tøj du så skal gå i.

Æbleformen
Hvis din krop har æbleformen, så er dine skuldre og hofter lige brede. Du har en lille bagdel, og din mave er større end dine bryster.

Tøj, der passer godt til dig: Strømpebukser og sko med kilehæl er et hit! Og så skal du helt klart vælge bukser, der har pressefolder og nederdele i A-form.
Tøj, du skal undgå: Tøj, hvor der er mange lag, men også tøj, der har vandrette striber. Store tørklæder er heller ikke supergodt til dig.

Læs også: Få en sund krop til sommer.

Pæreformen
Den pæreformede krop er kendetegnet ved, at skuldrene er smalle, og de er mindre end dine hofter, som er lidt brede. Du har små bryster, men er lidt lang i livet.

[faktaBox]Tøj, der passer godt til dig: Du skal gå efter A-formede kjoler og jeans, der fremhæver din talje. Toppe, der sidder stramt, er også godt til dig.
Tøj, du skal undgå: Du skal ikke vælge tøj, som er stort og poset foroven. Stramme jeans og korte nederdele er heller ikke et hit.

Læs også: Sådan undgår du at blive syg.

Timeglasset
Hvis du har en krop, der har en timeglasform, så har du typisk skuldre og hofter, der er lige brede, og din talje er smal. Du har store bryster, men er kort i taljen.

Tøj, der passer godt til dig: Kjoler, der sidder tæt og er stropløse, er supergode til dig, ligesom cardigans med v-udskæringer også er et hit. Det er også en god idé at bruge et bælte til at fremhæve din talje.
Tøj, du skal undgå: Tøj, der sidder løst, og bukser med svaj i er ikke så godt til dig.

Læs også: Få en sund krop til sommer.

Og alle de andre kropstyper
Der findes også rigtig mange andre kropstyper, så du kan helt sikkert finde dig selv blandt en af dem. Der findes for eksempel:

• Slikkepinden, som har slanke ben, smalle hofter og større bryster.

• Vaffelisen, der har brede skuldre, små bryster, smalle hofter og lange ben.

• Keglen, der har en markeret talje, en lang, slank overkrop og kraftige lår.

• Drengefiguren, hor du har en flad mave og numse, er bredere over hofterne og har kraftige lår.

MegetMere