Helbred & balance

Hulahopring: Kom i form på den sjove måde

Af Luise Gregersen 28. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En hulahopring er en vildt sjov måde at komme i form på! Se her, hvordan du får motion med en hulahopring.

Vidste du, at en hulahopring kan få dig i brandgod form på en vildt sjov måde? Hvis du hverken har tid eller lyst til at tilbringe timevis i dit fitnesscenter, så er en hulahopring lige noget for dig! En hulahopring toner hele din krop, og selv om du måske ikke mærker det, bruger du faktisk både dine ben, dine arme og selvfølgelig din mave til at holde hulahopringen oppe. Det bedste er næsten, at du sagtens kan se fjernsyn eller høre musik, mens du bruger din hulahopring.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Vi har samlet det bedste grej til træning på værelset

Er du stadig i tvivl, om en hulahopring er noget for dig? Så se her, hvorfor en hulahopring skal stå øverst på din ønskeliste!

Stjernerne elsker deres hulahopring

Vidste du, at en hulahopring er et trænings-hit hos stjernerne? Både Kelly Osbourne, Zooey Deschanel og Beyoncé kommer i form med en hulahopring. Og hvis en hulahopring er god nok til Beyoncé, så er den god nok til os!

Få en stærk mave med din hulahopring

Hulahop din mave i topform med en hulahopring! Start inde i din hulahopring, og sæt din højre fod lidt foran den venstre. Hold din hulahopring mod din lænd. Sug maven ind, sænk skuldrene og skyd brystet frem. Bøj derefter i benene, og giv din hulahopring en snurretur rundt om din talje. Hold din hulahopring i gang ved at flytte vægten fra højre til venstre fod, mens du bevæger dine hofter frem og tilbage. Hvis din hulahopring begynder at glide ned, så ret ryggen, og skub forsiden af dine hofter endnu længere frem.

Læs også: Vil du have flere tips til, hvordan din træning bliver sjovere? Så se her!

For at få optimal effekt af din hulahopring, skal du også svinge den i den modsatte retning. Det er sikkert ikke lige let at svinge din hulahopring begge retninger, men du vænner dig hurtigt til det.

Få stærke arme med din hulahopring

Du kan sagtens bruge din hulahopring til at få stærke arme! Stå med fødderne i hoftebreddes afstand, og snur din hulahopring rundt om dit håndled og underarm med armen lige frem foran dig. Gentag med den modsatte arm, og husk igen at snurre din hulahopring i begge retninger.

Hvilken hulahopring skal du vælge?

Glem de glitrende glimmerhulahopringe, som du kan købe i legetøjsbutikkerne. Dem får du ikke noget ud af! Køb i stedet en tung og polstret hulahopring, der virkelig gør noget for din træning. Start med en hulahopring på 1,2 kilo, og når du føler dig tryg ved den, kan du eventuelt købe en, der er lidt tungere. Vær forberedt på ømme muskler de første par gange, du bruger din hulahopring, og lad være med at bruge din hulahopring for lang tid ad gangen i starten. Du kan sagtens nøjes med tre minutter hver retning de første par gange, du bruger din hulahopring.

Stjernernesbedstesundhedstips

Hav det sjovt: For Bella Thorne handler sundhed om at have det sjovt. Hun holder derfor sin krop sund ved at lege, og det kan derfor være alt lige fra fodbold til vandkrig, der får hendes puls op! Leg er en megasmart måde at bruge sin krop på!
Hold blodsukkeret stabilt: Eva Longoria er et lille nips, og hendes bedste sundhedstips er ganske enkelt at holde blodsukkeret ved lige. Det gør hun ved at spise rigtig mange små, sunde måltider om dagen. Faktisk spiser hun hver anden eller hver tredje time. På den måde undgår hun at overspise og snacke usunde ting i løbet af dagen.
Vand, vand, vand: Det er en gammel klassiker, men det ændrer ikke på, at vand er nøglen til Jennifer Lopez’ sundhed. Hun sørger nemlig altid for at gennemfugte kroppen indefra med en masse vand. Vand gør også din hud og dit hår smukkere! Bonus!
Et sundt sind: Det vigtigste for Demi Lovato er, at man er sund indefra. At man har et sundt sind – det vil sige, at det at være i balance er nøglen til gode resultater, hvis du spørger Demi. To gange om ugen hjælper yoga stjernen med at holde sig klar i hovedet, så hun får det maksimale ud af sin træning seks gange om ugen.
Sov godt: Supermodellen Heidi Klum benytter sig af et ret simpelt sundhedstrick: Søvn. Du læste rigtigt, for det vigtigste i Heidis sundhedsrutine er faktisk bare at sove en lang, god nats søvn. Stjernen går allerede i seng kl 20.30, når hun har mulighed for det. Det er lidt tidligt, men man skal altså ikke undervurdere søvn!
Små konkurrencer: Da Ashley Greene indspillede ”Twilight”-filmene, var hun nødt til at yde sit bedste hele tiden. Det hjalp træningen hende med, og for at træningen ikke blev for kedelig, gjorde hun og de andre ”Twilight”-piger træningen til små konkurrencer. Smart! Der er jo ingen, der gider tabe!
Gå, gå, gå: Cara Delevingne er tynd af natur, og derfor har hun aldrig været på kur. Hendes største udfordring er at se sund ud og have lidt former, selv om hun er meget slank. Hun går nogle lange turer og spiser masser af protein, og det hjælper hende med at se sund og dejlig ud.
Flere slags træning på en gang: Jessica Alba elsker at træne, så det er selvfølgelig en stor del af hendes sundhedsrutine. For at hun får mest muligt ud af sin træning, blander hun forskellige typer træning. Hun sørger for at få pulsen op, og derefter laver hun forskellige typer muskeltræning.
Friturestegt mad er et no-no: Det bedste sundhedstip fra Cameron Diaz er ret simpelt: Undgå friturestegt mad. Hun prøver i stedet at erstatte alt det usunde fedt med den helt rigtige næring til kroppen. Man kan vidst godt sige, at hendes råd bare er at spise ordentligt!

MestLæste