Helbred & balance

Hot og not – Zumba

Af Anja Bruneskjold 29. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er sejt at gå til sport og få en masse motion, så vi har lavet en hot og not-liste for zumba – måske er det lige en sport for dig? Læs med her!

Hvad er hot, og hvad er not ved at gå til zumba? Der er masser af fede ting ved at danse zumba, men der er også bare nogle ting, som er superkiksede.

Læs også: Hot og not ved svømning.

HOT!
1. Hav det sjovt! Du bliver glad af at danse, og det gælder altså også, når du danser zumba. Motion, hvor man har det sjovt, er et hit!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Træning for hele kroppen. Med zumba træner du alle muskler i hele kroppen. Der er fokus på ben, mellemgulv og overkrop, så på den måde kommer du de store muskelgrupper igennem. Hvis du danser meget, får du den smukkeste krop.

3. Det er nemt! Selv om det godt kan se lidt svært ud, så er zumba faktisk rigtigt nemt. Alle kan lære trinene, så det er bare om at melde dig på zumba-holdet med det samme!

Læs også: Sport der er sjov!

4. Fællesskab. Zumba er en meget social dans, så hvis du vil, kan du få noget helt specielt sammen med de andre på holdet, fordi I danser og griner sammen.

5. For alle. Du behøver ikke at være i god form for at starte til zumba - det kommer stille og roligt af sig selv, når du er kommet ind i rutinen med at danse. Selv om du bliver forpustet, så er det intet problem at følge med.

Læs også: Kender I beachminton?

NOT!
1. Kikset dans. Zumba kan godt se en smule kikset ud, fordi det er en blanding mellem dans og aerobic.

2. Gamle damer. Ofte er der mange gamle damer, der er vilde med at danse zumba, så du kan hurtigt virke som det eneste cool menneske på zumba-holdet.

3. Højt tempo. Nogle af trinene går rigtigt hurtigt, så du skal holde tungen lige i munden, hvis du vil undgå at falde over dine egne ben.

Læs også: Sådan får du gratis motion.

4. Av! Du kan godt få rigtigt ondt i kroppen dagen efter, du har danset zumba, fordi du hele tiden skal ud i en underlig position.

5. Musikken. Hvis du er megafan af Justin Bieber og One Direction, så vil zumba-musikken helt sikkert ikke være noget for dig.

Har du prøvet at danse zumba?

Læs også: Derfor skal du cykle...

MestLæste