Helbred & balance

Guide: Fitness for begyndere

Af Thomas Flindt 12. september 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne starte i fitnesscenter? Vi har spurgt en træningsinstruktør, hvordan man kommer i gang og fået tips til fitness for begyndere.

Det er både sjovt og sundt at gå i fitnesscenter. Men hvordan kommer du i gang, hvis du ikke før har dyrket motion i fitnesscenter? Vi har spurgt Karen Arnadottir, der er træningsinstruktør i fitness dk, og som har et Junior Fitnesshold, der motiverer og inspirerer unge til at træne i fitnesscenter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvorfor skal man træne?
- Ved at styrketræne får du en god balance mellem styrken i kroppens muskler. Styrketræning er også med til at sætte forbrændingen i vejret, det giver mere energi til hverdagen og man får en sund og stærk krop, fortæller Karen Arnadottir.

Vi Unges tip: Prøv at være aktiv hver dag - om det så er en lang gåtur eller i fitnesscenter. Det giver overskud og er en god måde at slå hjernen fra.

Læs også: Sådan får du en times motion om dagen

Hvad er fordelene ved at træne i fitnesscenter?
- At træne fitness er en mere selvstændig form for sport. Her er du herre over din træning, og du bestemmer selv, hvornår på dagen og ugen, du ønsker at træne.

Vi Unges tip: Fitnesstræning passer til alle, og du kan både træne alene og på sjove hold.

Tag testen: Har ud nok energi?

Hvordan kommer du i gang?
- I fitness dk har vi et godt tilbud til unge. Når de er fyldt 15 år, får de 45 minutters gratis træningsvejledning med en træningsvejleder. Dette sikrer, at de får den optimale hjælp til sin træning, og bagefter vil han eller hun frit kunne benytte sig af alle faciliteter i centeret og kunne træne alene - så længe en over 18 år fra samme husstand har sagt ok til det.

Vi Unges tip: Få altid hjælp til at bruge maskinerne rigtigt, så du ikke træner forkert.

Læs også: Træn dine arme og brystmuskler

Hvad gør fitnesstræning sjovt?
- Det er sjovt, når der sker en udvikling og en forbedring i ens træning og kondition. For mange unge er det sociale en vigtig del af deres hverdag, og derfor er det sjovt at træne sammen. Fitness dk tilbyder også en masse forskellige hold, for eksempel ZUMBA, som er en sjov time med musik og masser af aktivitet.

Vi Unges tip: Træn med en eller flere veninder - det gør det lidt sjovere!

Læs også: Drop fitness og træn derhjemme

Hvad er den største udfordring, når man er ny i fitness?
- For stort set alle kan det virke lidt skræmmende at starte et nyt sted. Det tager lidt tid at vænne sig til nye omgivelser og kunne føle sig "hjemme" i et træningscenter. Derfor er det vigtigt at huske på, at du er kommet for den samme grund som alle andre: For at træne og være sund.

Vi Unges tip: Husk på, at ingen kigger underligt på dig. Alle er der jo af den samme grund: For at træne.

Læs også: 9 sunde aftenvaner

Hvilken slags motion dyrker du?